Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.8 °C

V Přerově se volil největší dobrodinec kraje, vyhráli tovačovští kapři na stole seniorů

Zprávy z regionu

28.3.2011

Autor: hcz

O víkendu byla v klubu Teplo vyhlášena prestižní Cena Ď Olomouckého kraje, která je určena největším mecenášům, dobrodincům a sponzorům. Šestičlenné kolegium složené z regionálních osobností vybralo mezi čtyřiadvaceti nominovanými vítěze. Stal se jím Jiří Zahradníček z Tovačova, který každoročně posílá do tovačovského Domova důchodců na vánoční stůl kapry.

Vybrat mecenáše, který získá Cenu Ď, bylo pro kolegium úkolem opravdu nelehkým. Vždyť nominovaní pomohli svými činy tolika lidem. Každý z nich si zaslouží velký dík, ale vítěz je vždy jen jeden. "V hodinách občanské výchovy hodnotili nominované i žáci naší školy. Nejvíce hlasů získali od nich jejich vrstevníci z Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy v Šumperku. Hned za nimi se umístil Jiří Zahradníček," prozradila členka kolegia a ředitelka a školy Za mlýnem Božena Přidalová.

Po sečtení všech hlasů nakonec zvítězil Jiří Zahradníček z Tovačova. Cenu nečekal, a když ji z rukou pořadatele Richarda Langera a Ireny Kanovské přebíral, byl dojat. To, že dává každoročně na vánoce kapry seniorům do domova důchodců, bere jako samozřejmost.

Cena Ď se vyhlašovala v rámci tradičního pohodového večera s hudební skupinou Pohoda5, a proto nechyběly ani rockové balady, nebo vystoupení hostů: alternativní kapely D.U.B. music, Ivana Němečka, Dušana Maloty, protagonistů muzikálu Ječmínek Petra Vyňuchala, Romana Hambálka a Ivany Nárožné.
Moderátorka svého prvního Talk show Irena Kanovská vyzpovídala na podiu také Pavla Kadlíčka, který projel na kole napříč Kanadou a chystá se pokořit Patagonii, primátora města Jiřího Lajtocha, slovenské hosty - Naďu Vokušovu ze Slovensko-českého klubu, prezidenta Světového sdružení Slováků žijících v zahraničí Vlada Skalského, tajemníka Slovenského literárního klubu Dušana Malotu a pořadatele Ceny Ď, moderátora nejdelší čtyřicetihodinové Talk show v republice Richarda Langera.

V pořadí již 11. ročníku národního finále Ceny Ď, který se uskuteční v červnu v Národním divadle v Praze, se zúčastní i všichni nominovaní dobrodinci krajských předkol. A tak se může stát, že si Cenu Ď, kterou v jednom z minulých kol, získal i Václav Havel domů odnese i někdo z nich. Bude to znovu Jiří Zahradníček se svými kapříky, nebo snad studenti Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy v Šumperku za pomoc Dětskému centru Pavučinka Šumperk, a co třeba ALKA Prosenice za podporu přerovského divadla Dostavník , nebo snad Marie Smitalová z Jesence, za obětavou pomoc lidem v domově důchodců......? Kdo ví.....

hcz

Reklama

ELSON auto s.r.o.

Katalog firem » Auto - moto

Jsme ryze českou společností, která působí na českém i zahraničním trhu již od roku 1990. Naše společnost je postavena na vlastním vývoji a výrobě kvalitních střešních nosičů a pří...