Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 4 °C

Cenu Ď si na první jarní den odneslo občanské sdružení Dobré místo pro život

Zprávy z regionu

23.3.2013

Autor: pnar

O tom, že větru, dešti neporučíš se ve čtvrtek přesvědčili organizátoři benefičního koncertu, který vyvrcholil předáním Ceny Ď jedné z charitativních organizací Olomouckého kraje. Přestože si pro tuto akci vybrali symbolicky první jarní den, vystupujícím umělcům se ani v průběhu několika hodin nepodařilo jaro přivolat, naopak po slavnostním předání ceny vítěznému Dobrému místu pro život byl zbytek programu zrušen. Na náměstí TGM totiž 21. března začalo sněžit.

Benefiční koncert, v průběhu kterého vystoupilo několik přerovských kapel nejrůznějších žánrů, vypukl v 15:00 vystoupením dětského sboru Přerováček. Děti s optimismem v zimních bundách a čepicích recitovali pod nápisem Jaro, vítej říkadla přivolávající jaro a zpívali jarní písně, jejich rodiče ve zmrzlých rukách třímali foťáky a kamery. Děti vystřídala nadějná zpěvačka Lucie Vaškových, rocková kapela Bústr, country kapela Šediváci, česko-slovenská POHODA5 s hosty a nechyběla ani cimbálová muzika Primáš či rocková kapela FORUM.

Kulturní vyžití kolemjdoucích však nebylo hlavním účelem tohoto programu. V průběhu celého odpoledne po náměstí chodili dobrovolníci s ošatkami, kteří nabízeli ke koupi malé i velké odznáčky s velkým písmenem Ď. "Jeho zakoupením přispějete na dobrou věc. Velký stojí 40 korun, menší pouze dvacku. Výtěžek z prodeje bude věnován organizaci, která nominovala vítěze Ceny Ď," popsala slečna, která odznáčky v průběhu mrazivého odpoledne kolemjdoucím vytrvale nabízela.

K slavnostnímu předání ceny Ď došlo až před sedmou hodinou. Touto cenou byl už potřetí oceněn někdo, kdo znamená velký přínos pro charitativní činnost v Olomouckém kraji. Tentokrát se vítězem stalo občanské sdružení Dobré místo pro život, které do soutěže nominovala ředitelka organizace Sdružená zařízení pro péči o dítě v Olomouci paní Marie Fickerová. Vybrané peníze z prodeje odznáčků tak poputují právě do rukou této organizace. Vítězné občanské sdružení Dobré místo pro život v Olomouci organizuje řadu charitativních projektů, jako je například Strom splněných přání, handicap rally nebo charitativní stánek, který je součástí olomouckých vánočních trhů. "Výtěžky z těchto akcí jsou vždy určeny pro konkrétní organizaci. Vážíme si nejen podpory finanční a materiální, která je samozřejmě nejdůležitější, ale také perfektně organizovaných akcí a zájmu o dění v organizaci," uvedla Marie Fickerová ve své nominaci. Cenu přijela převzít ředitelka občanského sdružení Dobré místo pro život Věra Novotná, která jménem celého sdružení všem poděkovala a slíbila, že v příštím roce se pokusí nezklamat.

pnar

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.