Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 10 °C

Bluesový festival rozezní areál pivovaru

Zprávy z regionu

26.8.2015

Autor: hcz

Fanoušci bluesové a rockové muziky by měli zbystřit. Do Přerova míří na třídenní festival (11., 12. a 18. září) Blues nad Bečvou celá plejáda rockových a bluesových hvězd od nás, ale i ze zahraničí. Kromě amerického blues-rockového tria Moreland & Arbuckle vystoupí také polská zpěvačka Ela Dębska se svým projektem Janis Joplin nebo Američanka Marilyn Oliver, která se honosí přívlastkem akronská královna blues. Chybět nebude ale ani český rockový kytarový bůh Michal Pavlíček.

Bluesový festival pořádá v Přerově už potřetí Nadační fond Blues nad Bečvou ve
spolupráci s Pivovarem Zubr. Z toho důvodu se také jednotlivé koncerty konají jak v areálu pivovaru, tak i v restauraci Pivovar. "Hned pro první večer ,11. září , se nám podařilo ve 20 hodin v restauraci Pivovar zajistit vystoupeníamerické bluesrockery Moreland & Arbuckle. Toto trio do své hudby vkládá hned několik žánrů - blues, rock, folk, soul i country. Odborníci z hudební branže je řadí do Hill Country, což je specifická hudební forma, jež v sobě skrývá elektrizující zvuk kytary, foukací harmoniku, a to vše podpořeno hypnotickým rytmem bicích nástrojů,“ uvedl dramaturg festivalu Pavel Ondrůj.

Druhý festivalový den, 12. září, se odehraje v areálu pivovaru. Zahájí ho v 15 hodin přerovská kapela Mothers Follow Chairs v komponovaném pořadu blues a poezie s Česťou Beťákem jako hostem. Milovníci a obdivovatelé Janis Joplin se mohou těšit na polskou bluesovou zpěvačku Elu Dębskou, která skvělým způsobem zpívá jak repertoár Janis Joplin, tak i vlastní věci. "Za zmínku ale určitě stojí i obě olomoucké kapely - Bluesberg zahraje v podvečer blues-rock a na after party po 21. hodině v restauraci Pivovar to rozbalí a publiku předají svou energii BluesPower. Hvězdou večera toho dne bude známý český rockový kytarista Michal Pavlíček, který vystoupí v 19:30 hodin,“ doplnil Ondrůj.
V tento den se bude v areálu pivovaru Zubr vybírat vstupné do klobouku.

Třetí festivalový den se uskuteční o týden později, a to v pátek 18. září, kdy se v restauraci Pivovar od 20. hodiny představí Američanka Marilyn Oliver. "Tato černošská dáma pochází z města Akron a právem získala přezdívku akronská královna blues. Nyní touží přenést blues i za hranice USA a zároveň se chce prosadit jak v Evropě, tak na mezinárodní bluesové a soulové scéně,“ nastínil Ondrůj.

K bluesovému festivalu patří neodmyslitelně odběry krve. Pro všechny prvodárce, kteří přijdou 9. září darovat krev na transfuzní oddělení nemocnice v Přerově, jsou připravena trička s logem festivalu a drobné dárky. Budou mít také vstup zdarma na zpoplatněné koncerty, a to 11. a 18. září. Původně plánované odběry 8. září se z kapacitních důvodů HTO Nemocnice Přerov neuskuteční.

hcz

Reklama

GALERIE Přerov

Katalog firem » Obchod » Obchodní galerie a centra

Moderní dvoupatrové obchodní centrum o výměře 13.000m² prodejních ploch vzniklé v centru města na nároží ulic Čechova a Šířava. Autorem projektu je ATELIER 8000 spol s.r.o., stavbu realizu...