Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 8.7 °C

Blues nad Bečvou: festival roztančí Přerov, zahraje i Jaroslav Wykrent

Kultura

19.8.2014

Autor: hcz

Další z ročníků Blues nad Bečvou odstartuje v pátek 5. září v Restauraci Pivovar. V sobotu bude program pokračovat také v areálu Pivovaru Zubr. O tři týdny později v neděli 21. září v rámci festivalu bude program pokračovat v Michalově.

Myšlenka uspořádat v Přerově bluesový festival nedala organizátorům dlouhá léta spát a poprvé v loňském roce ji zrealizovali. "V úterý a ve středu (2. a 3. září) zve festival na akci Staň se prvodárcem - daruj krev s Blues nad Bečvou do hematologicko-transfúzního oddělení přerovské nemocnice. Po odběrech krve získají prvodárci dárky. Tradici darovat krev, která se před lety při bluesových akcích ujala, primář hematologicko-transfúzního oddělení vítá, vždyť krev, je nejdražší tekutina, která může komukoli z nás zachránit život," řekl organizátor Pavel Ondrůj. Dodal také, že dramaturgie letošního festivalu má široký záběr.

Není úplně stoprocentně bluesová - nedržíme se jen ortodoxního blues. Návštěvníci se mohou těšit na rockového Hladíka, na funky Electric Lady a The Funk band. Tentokrát vystoupí i Jaroslav Wykrent , který se ukáže, jak poloze, ve kterého všichni známe, ale uvede i nové zajímavé bluesové písně, z nového alba, které letos o prázdninách natočil. No a konečně pravověrní zástupci blues se mohou v pátek na pivovaru těšit na Blues Gang a Bluesberg. V sobotu je čeká bluesman Stan the Man, původem skot a Boogie Boys, což je takové boogie - woogie, taneční pojetí tradičního blues," doplnil Ondrůj.

Program bluesového festivalu má letos tři stage. První stage je v Restauraci Pivovar, další v areálu pivovaru Zubr a třetí stage v parku Michalov. A jaký program organizátoři pro návštěvníky přichystali?

Pátek 5. září - Restaurace pivovar od 20:00
Blues Gang (CZ)
Bluesberg (CZ)

Sobota 6. září - areál Pivovaru Zubr od 15:00 do 21:00
Jaroslav Wykrent a IN Blue (CZ)
Electric Lady a The Funk band (CZ)
Stan the Man (GB/CZ)
Radim Hladík, Blue Effest (CZ)

Restaurace pivovar od 21:30
Boogie Boys (PL)

Neděle 21. září - altánek v parku Michalov od 15:00
Mothers Follow Chairs (CZ)

hcz

Reklama

OKNO H

Katalog firem » Řemeslníci » Okna, dveře, zastiňovací technika

Dodávka a montáž plastových oken a dveří, žaluzie, sítě, rolety, demontáž, montáž, zednické zapravení bezpečnostních dveří. Dodávka a montáž vnitřních dveří.