Reklama

Neděle 8. září 2024, svátek má Mariana, venku je 19.7 °C

Akce Ukliďme Česko v Přerově přilákala desítku lidí

Zprávy z regionu

22.5.2014

Autor: pnar

Letos poprvé se u nás konala akce s názvem Ukliďme Česko. Jejím smyslem je vzbudit v občanech zájem o místo, kde bydlí, a přimět je vyjít do ulic a uklidit nepořádek. Odpad se sbíral i v Přerově.

Desítka dobrovolníků, kteří se do akce zapojili, uklidila dvě lokality – oba břehy vodního toku Strhanec v úseku od česel na ulici Velká Dlážka až po areál firmy Visimpex, a také černou skládku na ulici Dluhonská mezi areálem garáží a železniční tratí. Mezi odpadky byly lahve, plechovky, sklo, oblečení, papír, igelity, ale také třeba dětský kočárek, stan nebo nákupní vozík ze supermaketu. Z černé skládky na ulici Dluhonská byly odstraněny zejména rozebrané televize a lednice, dveře, kabely, automobilový plastový nárazník a několik pytlů různého drobného odpadu.

Pracovníci technických služeb na konci akce odvezli celkem 35 pytlů odpadu i to, co se do nich nevešlo. V příštích letech snad tato akce vzbudí u veřejnosti větší zájem.

pnar

Reklama

RESTAURACE HOTELU JANA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Restaurace Hotelu Jana nabízí luxusní klimatizované prostředí pro vaše rodinné oslavy, firemní akce nebo jen pro oběd či večeři ve dvou. Restaurace nabízí výbornou mezinárodní kuchyni.