Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vlakem na slavnostní Výlov Hradeckého rybníka

Zprávy z regionu

14.10.2019

Autor: red

Rok s rokem se sešel a opět tu máme kouzelný čas padajícího listí a vypouštění rybníků, které začínají vydávat své poklady (nejen) pro náš vánoční stůl. A stejně jako v minulých letech, také letos ožije hanácká lokálka z Kojetína do Tovačova klapáním kol zvláštních vlaků, které bývají jako jediné v rámci celé ČR vypravovány právě na výlov rybníka, konkrétně na tradiční Výlov Hradeckého rybníka v Tovačově.

Zvláštní vlaky se na trať vydají o víkendu 19. a 20. října a v jejich čele stane zajímavá motorová lokomotiva T457.0002 "Kanár" brněnského Klubu přátel kolejových vozidel, kterou spolek doslova v hodině dvanácté zachránil před nemilosrdnou proměnou hořáky autogenů. Jde o jeden ze tří vyrobených prototypů lokomotiv ČKD z roku 1978, určených především pro lehkou nákladní dopravu a posun. Pouze tyto tři stroje měly z výroby nezvyklý žlutý nátěr. I když se v provozu dobře osvědčily, v této podobě už dále vyráběny nebyly. Pro lokomotivu T457.0002 to bude v rámci jejího "druhého života" vůbec poprvé, co poveze osobní vlak. Lokomotiva za sebou potáhne trojici oblíbených historických osobních vozů Balm s panoramatickými čelními okny, které byly v letech 2016 a 2017 opraveny za částečné finanční podpory z programu Podpora obnovy historických kolejových vozidel Ministerstva dopravy ČR.

"Kanár"

Jízdní řád zvláštních vlaků je uveden níže, podrobné informace k jízdám vlaků najdete na webových stránkách tovačovské trati: www.tovacovka.cz. Ceny jízdného zůstávají shodné s předešlými dvanácti lety, tedy 50,- Kč za zpáteční jízdenku pro dospělého a 30,- Kč pro dítě od 6 do 15 let. Jezdíme za každého počasí a bude-li třeba, určitě Vám i zatopíme ;-)

Na shledanou ve vlaku se těší Rostislav Kolmačka, KMD, z.s.

red

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.