Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 11.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Pět košů na psí exkrementy v ulicích Přerova

Zprávy z regionu

13.9.2019

Speciální koše na psí exkrementy budou poprvé instalovány v Přerově. Zkušebně se nádoby objeví v pěti lokalitách. Pokud se osvědčí, dostanou se postupně i do dalších ulic.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos

Koše jsou vyrobené z odolného tvrzeného plastu, mají objem 35 litrů a jejich součástí je i speciální dávkovač na sáčky. Tento týden se už začaly chystat betonové základy na nádoby, samotná instalace bude hotová do konce září. Nákup pěti košů včetně přípravy místa a montáže vyjde město na 70 tisíc korun.

Koše šedé barvy se objeví vždy po jednom kusu v ulicích Interbrigadistů, bratří Hovůrkových, Žižkova, Šířava a u Bečvy kousek od rybníka. Jejich součástí bude speciální dávkovač sáčků, takže by nemělo docházet k jednoduchému vybrání celého balení najednou. Výrobce u svého produktu uvádí i několik dalších výhod. Například to, že vhazovací otvor zabraňuje kontaktu s obsahem koše. Spojení této speciální šachty a bočních madel dvířek tak umožňuje naprosto hygienický provoz.

Nádoby na psí exkrementy jsou častým tématem přerovských pejskařů, kteří se obraceli na zástupce města s žádostí, zda by se tyto koše se sáčky nemohly stát součástí mobiliáře. Mnozí argumentovali i tím, že by možnost vhazovat exkrementy na určená místa mohla motivovat majitele k tomu, aby se snažili po svém psovi uklízet. V Přerově a jeho místních částech je aktuálně přihlášeno v evidenci 3673 psů. A statistiky Technických služeb města Přerova nepřinášejí příliš lichotivé informace o jejich majitelích. Každoročně se totiž zvedá počet kilogramů psích exkrementů, které zůstávají na trávnících a chodnících – aktuálně je to 9 tun ročně.

Koše jednou týdně vyvezou pracovníci technických služeb, kteří se budou rovněž starat o doplňování zásobníku plastových sáčků. Monitorovat budou i to, jestli se novinka podepíše na menším množství psích exkrementů v ulicích Přerova.

Reklama

U Medvídka - restaurace, bar

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

- od pondělí do pátku výběr minimálně z 15 jídel na menu za skvělé ceny - točíme ZUBR 11°, OSEČAN 12° - na objednávku (salámové, sýrové a zabíjačkové mísy, vepřové a kuřecí...