Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 2.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Historickým motoráčkem do Tovačova na Vánoce na zámku

Zprávy z regionu

9.12.2019

Autor: red

Už dlouhých 13 let provozuje spolek nadšenců pro vlakovou dopravu ze spolku Kroměřížská dráha pravidelné historické vlaky pro širokou veřejnost na tratích v okolí Kroměříže, zejména na jinak neprovozované lokálce z Kojetína do Tovačova.

Motoráček M131 na Tovačovce

Foto: Michal Boček

V posledních letech se stalo zvykem, že sezónu provozu zvláštních vlaků na této trati každoročně zakončují jízdy klubového motoráčku "Hurvínek" M131.1454 z roku 1955 na oblíbenou adventní akci Vánoce na zámku, kterou pořádá o.p.s. Tovačovský zámek. Kdo jezdí zvláštními vlaky do Tovačova pravidelně, dobře ví, že jde o bezesporu nejromantičtější tovačovskou akci v roce. V rámci speciálních prohlídek Vánoc na zámku bývá tovačovský zámek slavnostně vyzdoben, a to vždy v duchu nějakého tématu, kterým je letos "…za vánoční hvězdou". Cílem letošního motta je představit, jak se slaví Vánoce v zahraničí. Součástí akce bývá každoročně také historický jarmark, bohaté občerstvení a hojné horké nápoje všech adventních chutí a vůní i další doprovodný program na nádvoří zámku.

Letošní jízdy na Vánoce na zámku se konají v sobotu a neděli 14. a 15. prosince, ale pozor. Jelikož jde zrovna o dny, kdy se mění celostátní jízdní řády, mají také zvláštní vlaky jízdní řád na každý z víkendových dnů jiný.

Jízdné ve vláčku je v už zažité výši 30,- Kč mezi Kojetínem a Tovačovem pro dospělého cestujícího, dítě nad 6 let zaplatí o 10,- Kč méně. Cena pro jízdu mezi Kroměříží a Tovačovem je za 50,- Kč pro dospělého, resp. 30,- Kč pro dítě nad 6 let. Cena za kratší úseky jízdy mezi zastávkami se odvíjí od skutečně ujetých kilometrů. Úplný ceník najdete spolu s dalšími informacemi o akci na webových stránkách tovačovské trati www.tovacovka.cz.

red

Reklama

Solární studio NAOMI

Katalog firem » Služby » Solária

Každá naše pobočka zaměstnává 2 osoby, jako obsluhu studia, které jsou odborně proškoleny v oblasti opalování a v oblasti solární kosmetiky. Vždy Vám velmi rádi poradí, vše odborně vysv...