Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.5 °C

Zvěřinové speciality přilákaly do Horní Moštěnice stovky lidí

Zprávy z regionu

19.1.2015

Autor: hcz

Tradiční Myslivecký ples, který již šestým rokem pořádá v obci myslivecké sdružení Šance, zahájil v sobotu večer plesovou sezonu v Horní Moštěnici. Místní kulturní dům zaplnily stovky lidí. Divočák s šípkovou nebo se zelím na jídelníčku sice nebyl, ale nad svíčkovou z daňka a zvěřinovým gulášem zaplesalo nejedno srdce návštěvníka.

Přípravy na ples odstartovaly už v pátek. S výzdobou kulturního domu vypomohly členům mysliveckého sdružení i vedoucí kroužku Medvíďat. Jedním z hlavních lákadel mysliveckého plesu jsou vždy zvěřinové speciality, ty přichystal Zbyněk Petřík. "Kromě daňčích bifteků a svíčkové budeme letos podávat i zvěřinovou směs a guláš," poodkryl tajemství kuchyně organizátor plesu Tomáš Jančík.

Táhne ale i bohatá tombola. Kromě daňčete, srnčího masa, kačen, bažantů nebo zvěřinových dílů byly mezi 191 cenami také kuchyňské spotřebiče, gril a pečicí pánev. "Velký dík patří sponzorům, kteří do tomboly přispěli," dodal Jančík.

K poslechu a tanci hrála kapela Gradace a o kulturní program se postaraly místní důchodkyně. Jejich kankán ocenili návštěvníci bouřlivým potleskem.

Z Olomouce přijel na ples s manželkou i Pavel Zapletal. "Pozvali nás sem naši známí, ještě ale nepřijeli, a tak jsme zašli se ženou na jídlo. Dali jsme si daňčí svíčkovou, byla výborná. Manželka mě sice od jídla honí na parket, ale já chci ještě vyzkoušet ten zvěřinový guláš.

hcz