Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 10 °C

Zubrfest si užívaly tisíce fanoušků

Zprávy z regionu

26.6.2017

Autor: hcz

Stejně jako v minulých letech praskal i tentokrát přerovský pivovar Zubr ve švech. Do areálu přišlo v sobotu na Zubrfest přes 6 200 lidí. Celkem se během celého dne vypilo zhruba 40 000 nápojů, z toho 37 400 piv. Ani letos nechyběl bohatý hudební program, pivní novinka Zubr Gradus, autogramiáda hokejistů HC ZUBR Přerov a oblíbené soutěže.

"Děkujeme všem, kteří v sobotu do pivovaru dorazili a strávili společně s námi příjemný, i když velmi horký den. Rádi pro naše fanoušky každoročně chystáme nějakou specialitu. Tou letošní byla premiéra našeho nového ležáku Zubr Gradus, která byla dle prvních ohlasů velmi zdařilá. Těšíme se opět na shledání v příštím roce," komentoval letošní ročník festivalu Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

Během odpoledne proběhlo slavnostní představení pivní novinky, dvanáctistupňového ležáku Zubr Gradus, který si mohli návštěvníci během šťastné hodinky vychutnat zdarma. Pivovodem z ležáckého sklepa byl přímo na čepy přiváděn Zubr Grand, ochutnat bylo možné i Zubr Narozeninový speciál, Zubr Gold, Zubr Premium, Zubr Yuzu&Limeta, Zubr Indian Cherry, Royal Dog Cider nebo nealkoholické limonády z produkce pivovaru. Celkem se během celého dne vypilo zhruba 40 000 nápojů, z toho bylo 37 400 piv.  

Jako již tradičně část výtěžku ze vstupného na ZUBRFEST 2017 bude věnována na dobročinné účely. Letošním příjemcem 25 000 korun bude mobilní hospic Strom života z Nového Jičína, jehož cílem je umožnit těžce nemocným pacientům, aby strávili závěr života v rodinném kruhu, zachovali si svoji důstojnost a měli přístup k co nejkvalitnějším službám. "Pivovar Zubr podporuje řadu neziskových i sportovních organizací působících v regionu. Jsme velmi rádi, že můžeme tímto způsobem přispět k rozvoji jejich činnosti, která je velmi potřebná a často nezastupitelná," dodal Pluháček.

Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí holdingu PMS. Pivovar je držitelem ocenění Klasa A a Regionální potravina a známky CHZO "České pivo". Nejprodávanějším pivem z produkce je 11° ležák Zubr Grand, který je vítězem v degustačních soutěžích Zlatý pohár PIVEX 2017 v kategorii ležáků a České pivo 2016 v kategorii jedenáctistupňových piv. Ocenění v soutěži PIVEX 2017 si odnesla také piva Zubr Classic a Zubr Gold (1. a 3. místo v kategorii výčepních piv). Pivovar Zubr byl zároveň zvolen na letošním jubilejním ročníku pivovarem čtvrtstoletí. Pivovar tak navázal na loňský úspěch, kdy si absolutní vítězství v degustační soutěži PIVEX 2016 odnesl ležák Zubr Premium.

hcz

Reklama

EICO PLUS s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Zahradní technika a zahrádkářské potřeby

Kvalita pro zahradu, stavbu, dílnu. Firma se zabývá především prodejem hadic od největšího českého výrobce firmy Valmon z Valašského Meziříčí, ale také širokého sortimntu pro zahradu...