Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 7 °C

Zubr Premium se stal nejlepším ležákem roku 2015

Zprávy z regionu

25.9.2015

Autor: zd

Zubr Premium si odnesl 1. místo v prestižní degustační soutěži České pivo 2015 v kategorii prémiových ležáků. O vítězství rozhodla za dohledu notáře odborná komise, která posuzuje senzorické vlastnosti piva. Úspěch přerovského pivovaru potvrdily i další piva z produkce. Zubr Grand se umístil na 2. místě v kategorii jedenáctistupňových piv, Zubr Classic dosáhl na 2. příčku v kategorii výčepních piv a stejní místo získal také Zubr Classic tmavý mezi pivy tmavými.

Společně s pivem Zubr Premium dosáhlo na první místo v kategorii ležáků pivo Litovel Premium. Pivovar Litovel obsadil nejvyšší příčky také v kategorii piv tmavých (Litovel Dark) a nealkoholických (Litovel Free). Úspěch zaznamenalo rovněž pivo Holba Šerák, které se v kategorii výčepních piv umístilo na druhém místě. Holding PMS celkově získal 12 ocenění a stal se jednoznačně nejúspěšnější pivovarnickou skupinou soutěže České pivo 2015. Ta se letos konala již po patnácté. Vyhlašuje ji Český svaz pivovarů a sladoven, odborným garantem soutěže je Výzkumný ústav pivovarský a sladařský. Degustační komise je složená z pivovarníků, pedagogů a odborníků ze středních a vysokých škol, z Chmelařského institutu a Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Soutěž probíhá dvoukolově, což posiluje objektivitu hodnocení.

"Vítězství našeho piva a další medailová umístění považujeme za potvrzení, že poctivá, tradiční receptura vaření piva a výběr těch nejkvalitnějších regionálních surovin, je tou správnou cestou,“ uvedl ředitel pivovaru Zubr Tomáš Pluháček. Přerovský pivovar patří k nejoceňovanějším pivovarům v České republice a je majitelem několika desítek národních i mezinárodních ocenění. A sbírka medailí z těch nejprestižnějších soutěží se každoročně rozšiřuje.

zd

Reklama

OKNO H

Katalog firem » Řemeslníci » Okna, dveře, zastiňovací technika

Dodávka a montáž plastových oken a dveří, žaluzie, sítě, rolety, demontáž, montáž, zednické zapravení bezpečnostních dveří. Dodávka a montáž vnitřních dveří.