Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.7 °C

Tenistka Petra Kvitová vyhrála podruhé Zlatého kanára

Zprávy z regionu

20.12.2014

Autor: Zuzana Doleželová

Anketu časopisu Tenis a tenisového svazu EMOS ZLATÝ KANÁR ovládla již podruhé čtyřiadvacetiletá tenistka Petra Kvitová. Získala všech 188 hlasů odborné poroty. Stejně jako v roce 2011 stojí za jejím úspěchem především wimbledonský titul. V kategorii mužů zvítězil Tomáš Berdych.

22. ročník ankety EMOS ZLATÝ KANÁR nabídl v Městském domě v Přerově nejen současné hvězdy českého tenisu, ale také připomenul úspěšné hráčky a hráče, kteří český tenis proslavili. O zábavu se během galavečera postarali houslový virtuos Pavel Šporcl, Michal David, Petr Janda, Zdeněk Merta, klavírista Martin Kasík a tenista Miloslav Mečíř mladší, který zahrál na ukulele.

"Musím říct, že první polovina sezony za moc nestála. Ta druhá byla o dost lepší. Konečně se mi podařilo, na co jsem tři roky trénovala. Grandslamový titul je super, jsem ráda. Budu trénovat dál a uvidíme, co přijde," řekla Kvitová, když přebírala ocenění pro hráčku roku. Vedle čtyřnásobné vítězky ankety Jany Novotné je tak druhou ženou, která kanára obdržela.

Cenu za postup na žebříčku ATP vyhrál Lukáš Rosol a mezi ženami Karolína Plíšková. Nejlepším tenistou na vozíčku byl zvolen Michal Stefanu. Talentem roku se stala semifinalistka juniorek ve Wimbledonu a na French Open Markéta Vondroušová. Talentem roku mezi chlapci je Tomáš Jiroušek. Deblisty roku se stali Radek Štěpánek a Květa Peschkeová. Týmem roku byla jednomyslně zvolena fedcupová reprezentace. "Stát na kurtu a být v hledišti a nemoci nic udělat je stejně obtížné. Nejkrásnější na té výhře holek bylo, že se oba finálové týmy potom radovaly společně. To bylo snad vůbec poprvé v historii," uvedla k vítězství českých tenistek pod vedením Petra Pály ve Fed Cupu Helena Suková. Petra Kvitová potvrdila, že je připravena se společně s ostatními o "salátovou mísu" poprat znovu.


EMOS ZLATÝ KANÁR 2014

Zlatý kanár 2014: Petra Kvitová (TK Agrofert Prostějov)

Nejlepší hráč: Tomáš Berdych (TK Agrofert Prostějov)

Nejlepší hráčka: Petra Kvitová

Postup na žebříčku ATP: Lukáš Rosol (TK Sparta Praha)

Postup na žebříčku WTA: Karolína Plíšková (TK Sparta Praha)

Talent roku - chlapci: Tomáš Jiroušek (TK Neridé)

Talent roku - dívky: Markéta Vondroušová (I. ČLTK Praha)

Deblista roku: Radek Štěpánek (TK Sparta Praha)

Deblistka roku: Květa Peschkeová (TK Neridé)

Tým roku: Fedcupový tým ČR (Kvitová, Šafářová, Hradecká, Hlaváčková, Záhlavová-Strýcová, Koukalová - kapitán Pála)

Nejlepší tenista na vozíčku: Michal Stefanu (Centrum tenisu na vozíku Brno)

Zuzana Doleželová

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.