Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 11.4 °C

Zimní příprava házenkářů Žeravic vrcholí

Sport

13.3.2015

Autor: Jiří Zubík

Březen je již tradičně měsícem, ve kterém startuje jarní část krajských házenkářských soutěží. Nejinak tomu je i letos, a tak je přirozené, že v těchto dnech vrcholí pestrá zimní příprava družstev SK Žeravice posledními turnaji. Těch družstva tohoto klubu dosud za zimu 2014/2015 sehrála celkem 24. V některých se dokázala prosadit více, v některých méně, vždy ale hráči a hráčky získali cenné herní zkušenosti, což je z pohledu trenérů velmi důležité.

Z celkového vítězství se žeravičtí radovali dvakrát, a to zásluhou mužů, kteří zvítězili v Novém Jičíně, a mladších žáků, kteří v hale přerovského Spartaku ovládli turnaj Olomoucké zimní ligy. Mladší žáci uspěli ve stejné zimní lize, ale s jinými soupeři  i v Hranicích, kde skončili druzí. Výraznou stopu zanechali také na ZORNO CUPU 2015 ve slovenské Stupavě, kde v mezinárodní konkurenci deseti týmů získali bronz. Poháry za druhá místa přivezli mladší dorostenci, kteří uspěli v Olomouci a Uničově. Bronzové medaile vybojovali na CAREX Cupu 2015 v Litovli starší žáci, stejného umístění dosáhlo mladší žactvo na turnajích v Olomouci a Žeravicích. V ostatních turnajích již družstva Žeravic nebyla tak výsledkově úspěšná, ale jak již bylo řečeno, důležité je pro mladé hráče především hrát, hrát a zase hrát.

A co házenkáře a házenkářky čeká v nejbližších dnech? Poslední turnaje před sebou mají muži, kteří startují v sobotu 14. března v Paskově a neděli 15. března v Uničově. Ve stejném městě i školní hale sehrají svůj poslední turnaj také mladší žáci, konkrétně v sobotu 21. března. Zahálet nebude ani minižactvo, které se ve dnech 14. a 15. března zúčastní BOBO CUPU ve Velké Bystřici. Starší žačky sehrají 4. turnaj Žákovské ligy 22. března, kdy zajíždí do dalekého Chebu.

Na řadu už ale o nadcházejících víkendech přijdou i soutěžní utkání. Mladší dorostenci předehrávají 15. března zápas v Bohunicích a 22. března v Bystřici pod Hostýnem. Mladší žactvo předehraje své první jarní kolo v sobotu 21. března v Olomouci, aby se mohlo 27. až 29. března účastnit Jarní ceny Otrokovic. Ostatní družstva zahajují jarní odvetná utkání krajských a mezikrajských soutěží v sobotu 28. března 2015 a již nyní se těší na ostrý start. Možnost domácího prostředí budou v tomto prvním oficiálním kole mít pouze starší žačky, které v sobotu 28. března od 16 hodin hostí v hale Spartaku Přerov Holečkovu Olomouc.

Jak je z výše uvedeného patrné, v Žeravicích nebyla zimní příprava ani náhodou hluchým házenkářským obdobím, ale spíše naopak! Vedle již zmíněných turnajů všechna družstva nepřetržitě od podzimu trénují minimálně dvakrát týdně a všichni žeravičtí věří ve světlou budoucnost. Rozhodující u mládeže nejsou výsledky, ale kvality předvedené hry a herní růst jednotlivých hráčů.

Jiří Zubík

Reklama

Městský dům Přerov

Katalog firem » Kultura

Předprodej vstupenek: Vstupenky si můžete rezervovat a zakoupit v předprodeji v Městském informačním centru (MIC) - náměstí T. G. Masaryka 7, 750 02 Přerov (Městský dům, vchod z námě...