Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.4 °C

Ze svodky přerovské policie

Zprávy z regionu

16.10.2017

Autor: hcz

Útočník se v supermarketu vrhl na muže a chtěl mu "rozbít hubu" - Inzeroval prodej mobilů, vyinkasoval peníze, ale zboží neposlal - Projel se v odcizeném autě a po 300 metrech ho odstavil

Útočník se v supermarketu vrhl na muže a chtěl mu "rozbít hubu"

V pátek 13. října před dvacátou hodinou napadl v jednom z přerovských supermarketů šestačtyřicetiletý útočník dvaatřicetiletého muže. Útočník muže udeřil do hlavy, ale když se mezi ně postavila manželka napadeného, od útoku upustil a odešel před prodejnu s tím, že si tam na muže počká a "rozbije mu hubu". Napadený věc oznámil na policii. "Policisté po příjezdu na místo vyhledali v prodejně oznamovatele a společně s ním vyšli před supermarket. Tam již čekal útočník, který sdělil, že "nebude na nic čekat a vyřídí si to s ním hned", a pokusil se znovu muže opětovně napadnout. V tom mu však zabránili přítomní policisté a za použití hmatů a chvatů útočníka povalili a nasadili mu pouta," sdělil komisař PČR František Kořinek. Ke zranění osob ani ke škodě na majetku při zákroku nedošlo. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu výtržnictví, za který hrozí podezřelému v případě odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky.

Inzeroval prodej mobilů, vyinkasoval peníze, ale zboží neodeslal

Z přečinu podvod podezírají lipničtí policisté dvaadvacetiletého muže z Prahy, který se tohoto skutku měl dopustit v období od 6. do 16. června 2017, když v nejméně třech případech prostřednictvím internetového inzertního portálu nabídl k prodeji mobilní telefon typu Samsung Galaxy S7 Edge za ceny v rozmezí od 7 299 do 7 999 korun plus poštovné. "Ve všech třech případech na inzerát reagovali zájemci o koupi, kteří poté provedli bezhotovostní převod dohodnuté částky na bankovní účet prodejce. Ten s nimi však po obdržení platby přestal komunikovat a zboží neodeslal a peníze nevrátil. Celková výše takto způsobené škody byla vyčíslena na 23 494 korun," sdělil komisař PČR František Kořínek. Dodal také, že policie ve věci vede zkrácené přípravné řízení a v případě prokázání viny a odsouzení hrozí podezřelému za přečin podvodu až dvouletý trest odnětí svobody.

Zloděj odcizil auto a po 300 metrech ho odstavil

Dne 15. října po třiadvacáté hodině využil zloděj neopatrnosti pětapadesátiletého majitele osobního automobilu typu Škoda Superb, který stál v Nádražní ulici v Přerově s odemknutými dveřmi a klíčem ve spínací skříňce. Pachatel do vozidla nastoupil a z místa odjel. Následně automobil odstavil v Denisově ulici, přibližně 300 metrů od místa, kde se vozidla zmocnil. Tam byl automobil po asi 20 minutách nalezen. "Během neoprávněného užívání nedošlo k poškození vozidla ani odcizení věcí z jeho interiéru. Pachatel pouze odcizil zadní registrační značku i s plastovým rámečkem. Výše způsobené škody byla vyčíslena na 450 korun," řekl Kořínek. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu neoprávněného užívání cizí věci, za který pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

hcz

Reklama

COMFOR - CITYNET Systems

Katalog firem » Obchod » Výpočetní a kancelářská technika

Prodej výpočetní a kancelářské techniky.