Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.7 °C

Ze silnice vedoucí podél náměstí Svobody bude jednosměrka

Zprávy z regionu

12.11.2015

Autor: zd

Důvodem zjednosměrnění ulice je větší bezpečnost. Na komunikaci po obou stranách totiž parkují vozidla a úzký pruh znemožňuje plynulý průjezd aut. Ke změně dojde 18. listopadu.

"Ke zjednosměrnění dojde od křižovatky s ulicí Jungmannova až po křižovatku s ulicí Čechova,“ řekl náměstek přerovského primátora Pavel Košutek. Tento záměr ale není žádnou novinkou. Už vloni na podzim, ještě za bývalého vedení radnice, byla tato silnice osazena zákazovými značkami, které upozorňovaly na to, že je silnice jednosměrná. Nově nastoupivší radní se ale rozhodli pro změnu – požadovali, aby na vozovce byl navíc vyznačený i pruh pro cyklisty, a teprve pak aby se komunikace stala jednosměrnou. Dopravní značky tedy byly na rok zakryty černým potahem a stále platila původní pravidla provozu.

"Nyní se k záměru znovu vracíme. Od středy 18. do pátku 20. listopadu budou muset řidiči parkovat na jiných místech – a to právě z důvodů doplnění pruhu pro cyklisty. Od tohoto dne bude platit i značka, která zakáže řidičům vjíždět do jednosměrky,“ řekla závěrem Andrea Študentová z odboru majetku přerovského magistrátu.

zd

Reklama

HOSPŮDKA ANIČČIN DVŮR

Katalog firem » Obchod » Květinářství

Hospůdka je součástí areálu Aniččin dvůr na Čechově ulici. Najdete zde domácí kuchyni s tradičními jídly, polední menu po celý týden, grilované speciality na skvělém grilu, pivo, víno...