Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 6.5 °C

Závodní sezona společných skladeb byla zahájena

Sport

29.10.2015

Autor: io

Trenérky z 21 oddílů České republiky a Slovenska zařadily na úvod sezony účast na 12. ročníku závodu společných skladeb, dvojic, trojic, Creative Caps Cup 2015. Zázemí sportovní haly využilo k poměření sil 300 závodnic, které své výkony předvedly ve 44 společných skladbách a 18 dvojicích či trojicích. Celodenní gymnastické klání sledovala zaplněná sportovní hala. Závěrečná bilance šestadvacetičlenného domácího týmu jsou tři stříbrné a jedna zlatá medaile.

V dopolední části byly na programu skladby bez náčiní v podání nejmenších závodnic. Domácí tým ve složení Olívie DOČEKALOVÁ, Nela HASOŇOVÁ, Hana HORÁČKOVÁ, Laura PASTORČÁKOVÁ a Emílie ŠIŠKOVÁ absolvují první sezonu společných skladeb a předvedly výkon odpovídající tréninkové přípravě. Za vítězným týmem ze Sokola Třebovice skončily závodnice na druhém místě. Druhým týmem trenérky Ivany Bořutové jsou ženy, které ve složení Martina JEMELKOVÁ, Martina TOMANOVÁ, Zuzana KOVÁŘOVÁ, Lenka VINCENOVÁ a Martina ZBOŽÍNKOVÁ zacvičily skladbu s třemi páry kuželů a dvěma obručemi lépe v druhém provedení a obsadily první místo.

Nelehké náčiní – kužele – v podání pětice závodnic ukázaly naděje starší a juniorky. V této kategorii nejmladší tým nebude mít lehkou pozici, je složený z ročníků narození 2004 a 2005 bude bojovat celou sezonu až o dva roky se staršími soupeřkami, ale potenciál závodnic je velký a při čistějším provedení, než předvedly v domácím prostředí, mohou být konkurenceschopné. Stela DOČEKALOVÁ, Kristýna DOSTÁLOVÁ, Lenka HANZLÍKOVÁ, Markéta LUKŠOVÁ, Gabriela ŠKRABALOVÁ a Kateřina VAŘÁKOVÁ získaly doma šesté místo /12,35/ . Do Brna putují dvě místa zásluhou závodnic SKP /16,65/ a Tartu /16,35/, třetí příčka do Vyškova /15,75/.

Juniorský tým přerovských závodnic Adély MIKEŠOVÉ, Anny PECHÁČKOVÉ, Magdalény UVÍROVÉ, Sáry ZBOŽÍNKOVÉ doplnily od léta hostující gymnastky ze SVČ Bruntál, Barbora SMÉKALOVÁ a Tereza PALUPČÍKOVÁ. Taneční skladbu v doprovodu Rickyho Martina se dívkám nepodařilo dobře předvést v obou provedeních, po prvním kole z páté příčky klesly na 7. pozici a v domácím prostředí byly zklamané z celkového umístění /15,75/. Píle na tréninku a koncentrace na soutěži povede závodnice v celé sezoně určitě k lepším výkonům. Čtyřbodovým rozdílem skolily soupeřky závodnice z SKP MG Brno /24,30/, stříbro zaslouženě odvezly gymnastky z Máje Českých Budějovic /20,35/ a bronz je v rukou klubu SK MG Mantila /20,00/.

Ve třech kategoriích dvojic měl domácí oddíl po jednom zastoupení. S obručemi v nadějích starších Emma POLÁKOVÁ a Anna POSPÍŠILOVÁ obsadily 7. místo, Denisa KARASOVÁ a Eliška ZBOŽÍNKOVÁ v kategorii nadějí získaly stříbro tak jako jejich nejstarší oddílové kolegyně v kategorii seniorek Eliška OPLETALOVÁ a Blanka BOŘUTOVÁ za skladbu s kužely.

Realizační tým ve složení Iva Otáhalová, Ivana Bořutová, Naděžda Švrčková, choreografka Alice Otáhalová a baletní pedagožka Lucie Roháčková připravily všechny závodnice na start do úvodu sezony. Závod byl odrazovým můstkem do dalších soutěží, o velmi dobrou organizační stránku se zasloužili rodiče dětí pořádajícího oddílu. Pěkné ceny si odvezly všechny účastnice díky podpoře partnerů - Městu Přerov, Olomouckému kraji, firmě Creative Caps a Generali.

io

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.