Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 8.4 °C

ZUBRFEST si přišly užít i přes tropická vedra tisíce návštěvníků

Zprávy z regionu

26.6.2016

Autor: hcz

Čtvrtý ročník festivalu ZUBRFEST, který se konal v sobotu v prostorách pivovaru Zubr, přilákal na bohatý hudební i doprovodný program tisíce návštěvníků. Během dne i přes tropické horko dorazilo do areálu pivovaru celkem 6 600 lidí. Nejen hvězdné kapely, ale i zlatavý mok - to vše přitáhlo do areálu přerovského pivovaru lidi ze všech koutů republiky. Během soboty se vytočilo 37 320 půllitrů přerovského piva a limonád z produkce pivovaru.

Před hlavním programem, po vystoupení přerovské kapely Cookies, symbolicky odstartoval naražením soudku na hlavním pódiu celou akci ředitel pivovaru Zubr Tomáš Pluháček spolu s úspěšnými přerovskými hokejisty, primátorem města a sládkovou Natašou Rouskovou.
"Letos měli návštěvníci festivalu možnost navrhnout jméno pro náš Jarní ležák, který jsme původně uvařili jako pivní speciál, ale získal si mezi lidmi takovou oblibu, že jsme se ho rozhodli zařadit do naší standardní celoroční produkce, a proto potřebuje nové jméno. K dispizici měli návštěvníci 2000 hlasovacích lístů a pro nový název hlasovalo 1800 lidí. Pět nejlepších návrhů oceníme kartonem plechovek s pivem, " řekl ředitel pivovaru. Své místo si mezi návštěvníky festivalu získaly i další pivní speciály, Zubr Extra hořký a Zubr Grand kvasnicový čtyřikrát chmelený, které proudily tradičním pivovodem přímo z ležáckých tanků. Návštěvníci měli možnost v tropickém sobotním dni uhasit žízeň nejlepším pivem roku, kterým byl na soutěži Pivex vyhlášen přerovský Zubr Premium.

Poté již na diváky čekal hlavní program. Na dvou pódiích se představilo celkem 12 interpretů. Hlavní pódium patřilo hvězdám české hudební scény. Velký úspěch slavila skupina Olympic, ale i Petra Janů, kapela Traktor a v samém závěru dne také populární Mandrage. V kotli pod pódiem to vřelo, nikdo nechtěl pustit interprety do šaten. Návštěvníci si notovali známé hity spolu s kapelami. S Petrou Janů, která příští rok oslaví neuvěřitelných třicet let od získání zlatého slavíka, zpíval hit "To máme mládež" celý areál pivovaru. Stejně tomu bylo i u Olympiků, a za kapelou Traktor zamířili na Zubrfest fanoušci až ze Znojma, Ostravy, Zlína nebo Uherského Hradiště. Celou dobu nebylo pod prvním pódiem k hnutí. Magickou tečku za vystoupením udělala ve stříbrných kostýmech kapela Mandrage. "Přijeli jsme sem z Ústí nad Labem. Pestrý program nás opravdu nadchl. Bylo se na co koukat a co poslouchat. Spolu s Olympiky a Petrou Janů jsme si zanotovali staré hity, bylo to super. Výborná atmosféra, skvělý program, milý lidi. Příští rok dorazíme určitě zase," pochvalovala si padesátiletá Jana.

Na druhé Free Stage se již tradičně představily skupiny z punkové a rockové scény. Jako první zahrála již v jedenáct hodin kapela The Smile, po ní pak pokračovaly Kowall Company, Man is: Astronaut, Notorest, Hannibal Lecter, Stará dobrá ruční práce a Metallica revival. Závěr celého festivalu, jako již každoročně, patřil velkolepému ohňostroji.

Na návštěvníky čekala také celá řada doprovodných akcí včetně exkurzí do pivovaru a fanoušci HC Zubr Přerov se měli možnost setkat se svým oblíbeným hokejovým týmem na autogramiádě. V průběhu dne se všichni pěkně zapotili. Teplota přesahovala 36 stupňů, a tak organizátoři za pomoci dobrovolných hasičů z Prosenic zajistili hydrantové sprchy při vstupu k oběma stage. Na chvíli to pomohlo, jenže horké slunce promočená trička rychle vysušilo, a pak se už všichni zase smažili ve vlastní "šťávě".

"I v letošním roce přispěli návštěvníci svojí účastí na dobročinné účely. Jsem moc rád, že i letos pivovar Zubr věnuje část výtěžku ze vstupného neziskové organizaci. Částku 25 000 korun získá sdružení Most k životu," dodal závěrem Pluháček.

Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí holdingu PMS. Pivovar je držitelem ocenění Klasa A a Regionální potravina a známky CHZO "České pivo". Nejprodávanějším pivem z produkce je 11° ležák Zubr Grand. Pivovar získal absolutní vítězství v degustační soutěži Zlatý pohár PIVEX 2016 (Zubr Premium); 1. místo v kategorii ležáků (Zubr Premium), 1. a 2. místo v kategorii výčepních piv (Zubr Gold; Zubr Classic) a 3. místo v kategorii tmavých piv (Zubr Classic tmavý). V soutěži České pivo 2015 zvítězil v kategorii světlé ležáky (Zubr Premium) a druhá místa ve svých kategoriích získala piva Zubr Grand, Zubr Classic a Zubr Classic tmavý.

hcz

Reklama

Cestovní agentura Palma - Alena Francová

Katalog firem » Cestovní ruch » Cestovní kanceláře

LAST MINUTE DOVOLENÁ

Cena zahrnuje: letenky, transfery, ubytování se stravou all inclusive, český delegát.

Kanáry: HOTEL R2 RIO CALMA 4* 1.5. - 8.5.2024 z Brna za 25.480,-

Turecko: TRENDY PALM BEACH 5* 5.5. - 12.5.2024 z Ostravy za 18.590,-

Turecko: TUI BLUE PASCHA BAY 4* 5.5. - 12.5.2024 z Ostravy za 17.490,-

Turecko: MEGASARAY RESORT SIDE 5* 12.5. - 19.5.2024 z Ostravy za 16.810,-

Egypt - Marsa Alam: AMARINA QUEEN RESORT 5* 25.4. - 2.5. 2024 z Ostravy za 13.890,-

Egypt - Hurghada: TROPITEL SAHL HASHEESH 5* 2.5. - 9.5. 2024 z Ostravy za 18.590,-

Egypt - Hurghada: PRIMA LIFE MAKADI 5* 5.5 - 12.5.2024 z Ostravy za 14.000,-

Turecko: CARETTA BEACH 4* 5.5. - 12.5.2024 z Ostravy za 12.490,-

Pro více informací nás neváhejte kontaktovat nebo navštivte naši kancelář v CA PALMA v OLYMPII V OLOMOUCI, otevřeno denně od 9 do 20 hod.

Kontakty:
www.ck-palma.cz
e-mail: palmaol@ck-palma.cz
telefon: 585 154 587, 777 990 759, 602 21 01 21

Těšíme se na Vás

Vaše CA PALMA