Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.7 °C

Vysoká škola logistiky zahajuje akademický rok pod novým vedením

Zprávy z regionu

26.9.2016

Autor: hcz

Správní radou Vysoké školy logistiky byl jmenován od srpna nový rektor - Ivan Hlavoň, který doposud zastával funkci prorektora a garanta bakalářské studijního oboru Dopravní logistika.

Nově zvolený rektor řekl, že je jeho prvořadým cílem zajistit vyvážený a dlouhodobě udržitelný rozvoj vysoké školy tak, aby nedošlo k degradaci stanovených cílů. "Budu dále pokračovat ve zvyšování kvality nejen výuky, ale i studijních programů tak, aby se naši absolventi stali odborníky v oborech spjatých s logistikou a byli konkurenceschopní na trhu práce. Fundované změny, které si dnešní doba vyžaduje, již započal emeritní rektor Ivan Barančík, kterému za vše patří velké díky. Za jeho vedení v uplynulém akademickém roce obsadila VŠLG v konkurenci všech vysokých veřejných a soukromých škol krásné třetí místo v kategorii Technika - veřejné i soukromé školy," řekl.

Zmiňované ankety se zúčastnilo přes 20 000 hlasujících z řad současných i bývalých vysokoškolských studentů a výsledky jsou zveřejněny v Almanachu TOP fakult 2016.

Současným trendem vysokoškolského vzdělávání je orientace na praktické znalosti a dovednosti studentů, proto VŠLG ve spolupráci s Radou pro spolupráci s praxí, jejímiž členy jsou představitelé významné podnikatelské sféry v místním regionu, plánuje vybudování tří nových učeben pro praktickou výuku. "Jedná se o cvičebnu logistiky, která bude zaměřena na řešení úkolů výzkumně vývojového charakteru (nových metod řízení dopravy pomocí automatické identifikace, apod.) Dále cvičebnu modelování a simulace, která bude vybavena speciálním softwarem pro navrhování výroby a plánování materiálových toků. A cvičebnu řízení dopravy a telematiky, kde pomocí funkčních modelů jednotlivých systémů dopravy doplněných o audio-vizuální ukázky dojde k názornému předvedení použití dopravních systémů v praxi, vzájemné kooperace v rámci kombinované dopravy a řízení dopravy,“ dodal nový rektor.

Vysoká škola logistiky o.p.s. chce udržet své konkurenční postavení a klade si do dalších let vysoké cíle. Pokud dojde k jejich naplnění, pro studenty tak bude vytvořeno takové vzdělávací zázemí, které jim zabezpečí kvalitní odborné a vysoce placené uplatnění v jejich profesním životě.

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.