Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 2.5 °C

Vykradl zlatnictví, škoda je 140 tisíc. Policie po pachateli pátrá

Zprávy z regionu

31.8.2015

Autor: zd

Prodavačka ve zlatnictví na Čechově ulici zažila 28. srpna otřesné okamžiky. Ze zákazníka se vyklubal zloděj. Nejdříve si prohlížel zlaté řetízky, ale pak využil chvilku nepozornosti a ženě nastříkal do očí slzný plyn. Utekl s lupem za 140 tisíc. Nevšimli jste si něčeho podezřelého?

"Dne 28. 8. 2015 okolo 15:52 vstoupil do prodejny zlatnictví v Přerově na ulici Čechova prozatím neznámý pachatel, jednalo se o muže ve věku kolem 25-35 let, výšky 170-180 centimetrů, střední postavy s mírným bříškem. Oblečený byl do světle šedého trika s dlouhým rukávem s černými nápisy na přední straně, modrých kraťasů po kolena, na nohou měl pravděpodobně nízké botasky světlé barvy, na hlavě tmavou kšiltovku (barvy hnědé nebo tmavě modré, na pravé straně kšiltovky je vidět světlejší výšivka znaku Nike), na obličeji měl dioptrické brýle s tmavými obroučkami. Pod kšiltovkou vzadu jsou vidět tmavší krátce střižené vlasy. Mluvil česky bez přízvuku," popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Při vstupu do prodejny se zde nacházela pouze prodavačka, kterou požádal o ukázku zlatých pánských řetízků. Žena vytáhla na pult plato s přibližně 30 řetízky, které si muž prohlížel. Pak požádal obsluhu, zda mají náramek na ruku k vybranému řetízku a nastříkal ženě do očí slzný plyn a z plata na prodejním pultu vzal několik řetízků a z prodejny utekl na Čechovu ulici. Škoda byla vyčíslena na 140 000 Kč. Policisté případ šetří pro trestný čin loupež s trestní sazbou odnětí svobody od 2 do 10 let.

Policisté žádají případné svědky události, kteří se v inkriminované době mezi 15:52 a 15:55 hodin pohybovali na ulici Čechova a mohli by poskytnout jakékoliv informace vedoucí k dopadení pachatele, jehož popis je uveden výše, aby kontaktovali policii na bezplatné lince 158.

zd

Reklama

RJ - Cyklo Konečný

Katalog firem » Obchod » Cykloprodejny

Maxbike Rock Machine Galaxy Doplňky: přilby - Ked, Sulov, Catlike rukavice Sulov pláště - Kenda doplňky Rav X, Max 1 zámky Magnum computery Sigma osvětlení Smart ráfky ...