Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 3.4 °C

Vydejte se za hanáckým folklorem na Tovačovské fěrtóšek

Kultura

6.3.2015

Autor: zd

Po dvou letech se ve sportovní hale v Tovačově uskuteční tradiční soutěžní přehlídka dětských hanáckých souborů Tovačovské fěrtóšek. Za hanáckým folklorem se mohou vydat diváci v sobotu 14. března v 15:00. Svá taneční pásma složená z hanáckých lidových písní, tanečků a her předvedou v hanáckých krojích děti ze souborů Hanáček Tovačov, Hanáček Troubky nad Bečvou, Trávníček Přerov, Sluníčko Kojetín, Olešnice Doloplazy, Krušpánek Velká Bystřice a Majetínek.

V letošním ročníku se mohou zúčastněné děti i diváci těšit také na průvodce programem v pravém hanáckém nářečí na pana Miroslava Hrabčíka. Novinkou letošního ročníku bude hlasování a hodnocení výkonů dětí nejen porotou, ale i diváky. Děti dostaly také před přehlídkou netradiční domácí úkol. Protože již 22. března bude Smrtná, mají navíc předvést, jaká říkadla provází v jejich tanečních souborech vynášení Moreny. Závěr programu by mělo provázet společné fotografování a společný taneček a písnička z Tovačova Cimbálek.

zd

Reklama

Plazma Plus s.r.o.

Katalog firem » Zdravotnictví » Dárcovství, plazma

Plazma Plus s. r. o. - jsme společnost, s bohatými zkušenostmi a chceme pomáhat lidem. S námi můžete pomoci hned dvakrát – darováním plazmy a vstupem do národního registru dárců kostní dř...