Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14.4 °C

Víte, co jedí vaše děti ve školní jídelně? Přijďte zítra ochutnat!

Zprávy z regionu

11.4.2014

Autor: Zuzana Doleželová

Už zítra můžete přijít do Zařízení školního stravování ochutnat pokrmy, které jedí vaše děti ve školách. Budete mít možnost se také seznámit s přerovskou novinkou - dietním stravováním, které začne fungovat od května. Zařízení školního stravování bude pro veřejnost otevřeno od 10:00 do 13:00.

Už zítra budete moci vidět a ochutnat, jaká jídla jsou podávána přerovským dětem ve školních jídelnách. Navíc pro vás bude připravena prezentace a ochutnávka dietního stravování, o němž jsme vás již informovali a které bude žákům od května do škol dováženo.

Během března bylo zjišťováno, jak velký počet dětí by měl o pokrmy bezlepkové, šetřící, diabetické a diabeticko-bezlepkové diety zájem. "Počítali jsme tak s 50 dětmi, zatím víme o 22, ale ten počet se ještě zvýší, takže původní číslo je reálné," uvedl náměstek primátora Dušan Hluzín s tím, že již nyní je jasné, že se budou vařit všechny čtyři druhy nabízených diet. Pokrmy se budou připravovat v kuchyni v ulici Želatovská a garance kvality bude zajištěna vyškoleným personálem, spoluprací s dietní sestrou, také technickým zázemím pro přípravu diet. Jednotlivé obědy pak budou expedovány ve speciální termokazetě přímo strávníkovi do mateřské, základní nebo střední školy. "Jedna termokazeta stojí 1 800 korun a každý zájemce potřebuje dvě," uvedl Hluzín. Pro mimoškolní strávníky se bude dietní strava vařit v Kratochvílově ulici.

Tak se zítra přijďte do Zařízení školního stravování na vlastní oči i chuť přesvědčit, že dětem je ve školách podávána kvalitní strava a že i dětem, které musí držet speciální diety, budou od května podávány dobré obědy.

Zuzana Doleželová

Reklama

Okna Hanák

Katalog firem » Řemeslníci » Okna, dveře, zastiňovací technika

Naše motto je spokojený zákazník! Okna a dveře, která nám dodávají naši dlouholetí odzkoušení výrobci, jsou prvotřídní kvality. Zastupujeme celou řadu renomovaných výrobců oken a dv...