Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 10.7 °C

Víkend ve znamení svátků jara: láká na jazz, blues, na velikonoční oslavu na TGM i na Helfštýn

Tipy a názory

18.4.2014

Autor: Zuzana Doleželová

Konečně volno! Čekají nás svátky jara a prodloužený víkend. Také jste se těšili? Děti si užívají už druhý den prázdniny, nás čeká chvilka odpočinku o něco později. Počasí se umoudřuje, venku už to opět vypadá lákavě, tak domyjte okna, dokliďte, co je třeba, a vychutnejte si víkend a pomlázku hezky v klidu. A my vám přinášíme tipy, jak se na velikonoční atmosféru správně naladit. Co třeba Matějská jazzová pouť či Bluesové Velikonoce hned dnes večer? Nebo se vydejte na náměstí TGM, s celou rodinou se můžete vypravit také na Helfštýn. Užijte si pohodový velikonoční víkend.

Městský dům rozezní Matějská jazzová pouť

Matějská jazzová pouť je prologem k Československému jazzovému festivalu a letos nabídne Petera Lipu a Milana Lasicu a jejich nejnovější projekt Návšteva po rokoch. Peter Lipa se vrací do Přerova k potěšení svých příznivců poměrně často. Poprvé se jeho hlas rozlehl začátkem sedmdesátých let v sále Komuny na nábřeží řeky Bečvy. Od přerovské premiéry jeho hlas vyzrál a v jeho podání zní stejně přesvědčivě blues, dixielandový tradicionál, populární popěvek i šansonová melodie. Milan Lasica není jen humorista, dramatik, spisovatel, herec, režisér, moderátor, ale také textař a zpěvák, jenž vydal s orchestrem Bratislava Hot Serenaders alba Já som optimista a Celý svet sa mračí. Původně sporadická spolupráce těchto umělců přerostla v trvalé a systematické partnerství. Z jejich společné tvorby může vnímavý posluchač jen profitovat: například na desce Naspäť na stromy zjistí, jaké to je, když Štyri kone vrané vymáhají daně a také z ostatních nahrávek může načerpat řadu zábavných i závažných písničkových informací. Postřehy dvou zkušených pánů, kteří vědí o životě své, zaznamenali zhruba před deseti lety na CD Lipa spieva Lasicu a na sklonku loňského roku je doplnili na už zmíněném albu Návšteva po rokoch. Těšit se můžete už dnes v 19:30. Po skončení následuje afterparty.

Bluesové Velikonoce U Olinka

Pokud se vám nechce na jazz, vyrazte na blues! Jestli patříte k příznivcům komornější klubové scény, pak se vydejte do Lhotky u Přerova, kde dnes od 20:00 vystoupí Blues Bazar & Dale B. Williams. Čeká vás nejen příjemná kvalitní muzika, ale také skvělá atmosféra oblíbené hospody U Olinka. Jestli přemýšlíte, co podniknout večer, nechte se zlákat na fajn zážitek.

Přivítejte svátky jara na náměstí TGM

Už od čtvrtečního dne to v centru Přerova žije. Vyrostlo zde pódium, na kterém se střídá jedno vystoupení za druhým, navíc můžete posedět na přistavených lavičkách a pochutnat si na nějaké dobrotě, která se nabízí ve stáncích přímo na náměstí. Pro děti je připraven i kolotoč, tak si přijďte užít sluneční paprsky do centra dění, vítá se tu jaro. Dnes se můžete těšit na folklorní soubor Hanácké Prosének z Prosenice, na vystoupení SVČ Atlas a Bios nebo na D.U.B. music, zítra vystoupí Záhorská kapela, Cukrle a Entuziasté, v neděli si můžete užít Moravskou Veselku, Durman a Pohodu5.

Velikonoce přivítají i na Helfštýně: těšte se na kraslice, paličkování, mincovnu i dřevěný kolotoč

Od soboty do pondělí bude na Helfštýně probíhat velikonoční jarmark s ukázkou tradičních řemesel a doprovodným programem Studia bez kliky, které představí zábavně naučný program k velikonočním svátkům. Ukáže rovněž pražírnu kávy ze samých počátků 20. století. Uvidíte celý proces, jak se ze zelené kávy stane vynikající čerstvě pražená káva. K vidění bude také hradní mincovna, kde si budete moct sami vyrazit minci, dřevěný tiskařský lis nebo dřevěný dětský kolotoč na ruční pohon pro nejmenší. Pro zájemce se nabízí kroket a hod sekerou. Těšit se můžete také na vyšívání, paličkování a zdobení kraslic. Více o akci ze dozvíte zde.

Zuzana Doleželová

Reklama

Cestovní agentura Palma - Alena Francová

Katalog firem » Cestovní ruch » Cestovní kanceláře

LAST MINUTE DOVOLENÁ

Cena zahrnuje: letenky, transfery, ubytování se stravou all inclusive, český delegát.

Egypt - Marsa Alam: REEF OASIS SUAKIN RESORT 5* 25.4. - 2.5. 2024 z Ostravy za 16.990,-

Egypt - Hurghada: PRIMA LIFE MAKADI RESORT & SPA 5* 25.4. - 2.5. 2024 z Prahy za 16.590,-

Kuba: GRAND MEMORIES CAYO SANTA MARIA 5* 23.4. - 1.5. 2024 z Bratislavy za 29.975,-

Omán - Salalah: FANAR HOTEL & RESIDENCES 5* 1.5. - 8.5. 2024 z Prahy za 35.990,-

Kapverdy: ROYAL HORIZON BOAVISTA 4* 26.4. - 4.5. 2024 z Prahy za 24.490,-

Senegal: ROYAL HORIZONS BAOBAB 4* 3.5. - 11.5. 2024 z Prahy za 26.990,-

Kuba: GRAND SIRENIS CAYO SANTA MARIA 5* 23.4. - 1.5. 2024 z Bratislavy za 29.975,-

Pro více informací nás neváhejte kontaktovat nebo navštivte naši kancelář v CA PALMA v OLYMPII V OLOMOUCI, otevřeno denně od 9 do 20 hod.

Kontakty:
www.ck-palma.cz
e-mail: palmaol@ck-palma.cz
telefon: 585 154 587, 777 990 759, 602 21 01 21

Těšíme se na Vás

Vaše CA PALMA