Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 4.5 °C

Víkend ve znamení jazzu a rybích pochoutek právě začíná!

Tipy a názory

17.10.2014

Autor: Zuzana Doleželová

Tenhle víkend nuda vážně nehrozí. I když se venku podzim hlásí o slovo s neúprosnou naléhavostí, pár kapek nás nemůže rozhodit. Obzvlášť když si uvědomíme, že jsou před námi akce, na něž čekáme celý rok - Městský dům žije jazzem, Hradecký rybník zase ovládnou rybáři. A pro nejmenší jsou tu i Strašidlácké hrátky na Laguně nebo Drakiáda v Dřevohosticích. Hezký víkend!

Podzim strašidlům nevadí

Co na tom, že je podzim. V tajemných zákoutích a temných houštinách okolí Laguny budou na děti čekat i tak všemožná překvapení. A počíhají si tu na ně i strašidla, bubáci a děsi. Proto nezapomeňte mít s sebou baterku či lampion, abyste se méně báli :) Sraz všech účastníků bude v 19:30 u restaurace Bašta u Dokládalů. Na místě nebude chybět bohaté občerstvení, prodej lampionů a také opékání na ohni.

Přerov ožil jazzem

Letošní festival nabídne nejen špičkové koncertní zážitky v hlavním sále Městského domu, ale také pestrou škálu energických tanečních rytmů během doprovodného programu. Ty slibuje afterparty s elitním Agharta Bandem. V hlavním programu letos zazáří uhrančivá kanadská klavíristka a zpěvačka Laila Biali. Jazz pro 21. století nabídne americký kontrabasista Roy Whitaker a jeho Soul-R Energy či kvintet vynikajícího trumpetisty Roye Hargrovea. Neztratí se jistě ani česko-slovenští jazzmani: Big Band LJD složený z lektorů a frekventantů Letní jazzové dílny ve Frýdlantu nebo elitní slovenský kvartet saxofonisty Nikolaje Nikitina s hostujícím americkým trumpetistou Michaelem "Patchesem" Stewartem.

Slavnostní výlov láká k Hradeckému rybníku

Rybáři v Tovačově zahájí v sobotu výlov Hradeckého rybníka. První šupináče před zraky diváků začnou vytahovat už brzy ráno okolo 8:30. Pro návštěvníky jsou až do neděle připraveny stejně jako v minulých letech nejen rybí speciality, ale i doprovodný program. Kromě kaprů, tolstolobiků a amurů se letos očekává, že v sítích uvíznou i dravé ryby nebo veslonos americký. Po oba dny propojí města Kojetín a Tovačov zvláštní vlaky, které vypraví občanské sdružení Kroměřížská dráha. Kromě vlaků se na svou cestu vydá také historický autobus Škoda ŠL-11 z roku 1978, který na víkend propojí tovačovské vlakové nádraží s centrem města, ale i s Dubem nad Moravou, Troubkami a obcí Věrovany.

Nad Dřevohosticemi si dají dostaveníčko draci

Centrum pro volný čas Dřeváček z Dřevohostic zve děti i rodiče na podzimní drakiádu, která se koná v neděli ve 14:30. Sraz všech účastníků bude na konci ulice Lesní. Na závěr akce budou všichni draci odměněni, tak se máte na co těšit. V případě nepříznivého počasí se Drakiáda odkládá.

Zuzana Doleželová

Reklama

PODLAHY A INTERIÉRY

Katalog firem » Řemeslníci » Podlahy

Nabízíme podlahy plovoucí, laminátové, korkové, dřevěné, dvouvrstvé, vinylové, Thermofix, PVC, Novilon, linoleum, Marmoleum click. Prodáváme interiérové dveře PORTA DOORS, VRÁNA, SOLODOOR...