Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14.3 °C

Víkend ve znamení hodových slavností, pověstí o Bílé paní, žhavé noci a koncertů právě začíná!

Tipy a názory

25.7.2014

Autor: Zuzana Doleželová

Také jste se nemohli dočkat? Konečně je tu zase víkend a i tentokrát se nemusíte obávat, že byste se doma nudili. Volné dny budou nabité kulturními zážitky - čekají nás hodové slavnosti v Lipníku nad Bečvou a v Tučíně, bohatý program věnovaný Bílé paní na Sovinci, Červencová noc v Citově, country večer nebo koncert v parku. Užijte si víkend podle svých představ!

Střevíc kněžny Hortenzie zve všechny na pověsti a pohádky o Bílé paní

Také jste jako děti měli rádi tajuplné příběhy, které by mohly mít něco do sebe? Pak vyrazte na Sovinec, tady bude celý víkend ve znamení tajemna. Už dnes večer vás čekají netradiční prohlídky při svíčkách, a to od 16:00 do 23:00, bonusem bude šermířsko-divadelní představení Poklad. Sobota a neděle se ponese v duchu šermířů, povídek a pověstí, divadelních představení, renesančních trhů a dravých ptáků. Zároveň jsou každou půlhodinu připraveny kostýmované prohlídky. Více o programu se dočtete zde.

Lipník nad Bečvou ovládnou Svatojakubské hody

Bohatý program zahájí v pátek olomoucké divadlo Tramtarie, které nabídne dvě představení v kulturním domě Echo. V 17:00 to budou pro děti Pohádky o mašinkách, ve 20:00 pak pro dospělé Jedlíci čokolády. Vstupné je 20 korun. V 10:00 vystoupí Trio V. J. Knápka s výbornou zpěvačkou Dášou Čočkovou. V galerii Konírna se v 16:00 bude konat hodová vernisáž výstavy Na cestě fotografa Pavla Motana. Sobotní program završí v 18:00 na náměstí T. G. Masaryka koncert s názvem Pro každého něco. V neděli bude jižní část náměstí patřit dětem a v 9:30 začne ve farním kostele mše svatá. Program na náměstí bude pokračovat akrobatickými a cirkusovými čísly. Vrcholem Svatojakubských hodů bude nepochybně vystoupení Anny K. od 16:00. Více info zde.

Červencová noc rozpálí všechny návštěvníky v Citově

V sobotu se v 17:00 otevře areál místního koupaliště veřejnosti a vy budete moci ochutnat vyhlášené gurmánské speciality na Červencové noci. Těšit se můžete na svíčkovou, býčí lásku, srnčí guláš nebo pečeného divočáka. Dobroty a skvělá hudba lákají každoročně tisíce návštěvníků. Rocková kapela Forum to naplno rozjede okolo osmé hodiny večerní na 2. stage v zadním traktu areálu a návštěvníkům bude hrát až do ranních hodin. O zábavu se také postará na 1. stage v přední části budovy DJ Johny. Hezkou letní noc!

Hodové slavnosti v Tučíně lákají na skvělou zábavu i dobré jídlo

Víkend bude v Tučíně ve znamení hodů. Už v sobotu se připravte na sportovní klání, budete si moci dokonce vyzkoušet metanou, večer se pak chystá pořádná veselice s Tučéňáky. V neděli se těšte na hodový průvod v 10:00 a pak na mši svatou. Od 15:00 se můžete projet Tučolínem a v 17:00 završí hodové slavnosti veselice Na Rybníčku, k tanci a poslechu zahraje kapela Orion. Po celé dva dny bude na místě skvělé občerstvení, pouťové atrakce, houpačky a střelnice.

Na Laguně se opět rozezní country tóny

Nenechte si ujít sobotní country večer s kapelou Letokruhy v restauraci Laguna. Jestli patříte k milovníkům táboráků a písní za doprovodu kytary u praskajícího ohně, je to pro vás jasná volba. Přerovská kapela, která vznikla v roce 2009, má v repertoáru převzatou starou i moderní country bluegrassovou muziku a těšit se můžete i na její folkové hity. Začátek je v 18:00, tak si přijďte užít fajn country večer se sympatickou partou hudebníků.

Michalov rozezní tradiční nedělní promenádní koncert

I tuto neděli nás čeká promenádní koncert v Michalově. Skvělá hudba na krásném místě, co víc si přát? Tentokrát zahraje kapela Cover Music. Koncert začíná v 15:00, takže jestli ještě nevíte, co dělat v neděli odpoledne, je to dobrý tip, jak strávit hezké chvíle s hudbou a navíc na čerstvém vzduchu. Doufejme, že nás zahřejí i paprsky slunce :) a vy si s radostí poslechnete nejznámější hity mnoha hudebních žánrů, jako jsou například pop, rock, big beat, evergreeny, muzikál, některé standardní a latinsko-americké tance, až po heavy metal.

Zuzana Doleželová

Reklama

Oční ambulance s provozovnou optiky Bc. Ilja Šín

Katalog firem » Zdravotnictví » Oční ambulance

Oční ambulance pod vedením lékaře MUDr. Ondřeje Kováčika je zaměřena na primární péči. Komplexní vyšetření včetně OCT, fundus kamery, perimetru je u nás standardem. Jako doplněk naš...