Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 11.9 °C

Volno začíná! Víkend s chutí piva a vůní benzinu okoření skvělá zábava

Tipy a názory

18.7.2014

Autor: Zuzana Doleželová

Po dlouhé době se můžeme těšit na tropický víkend. Pokud uznáte za vhodné, že plavky a bazén je třeba proložit také nějakou tou kulturou, věřte, že bude z čeho vybírat. Už dnes můžete zajít na country večer do Laguny, v Aniččině dvoře zahrají rockové kapely, zítra vyrazte třeba na tradiční závod mopedů a fichtlů do Radslavic, nebo si užijte den na hradním bále na Helfštýně a sobotu zakončete v Beňově dobrým pivečkem. Hezký víkend!

Zahajte víkend s kapelou Letokruhy. Fajn večer vás čeká v Laguně

Jestli máte rádi tóny kytary a zpěv u táboráku patří k vašim oblíbeným aktivitám, nenechte si ujít dnešní country večer s kapelou Letokruhy v restauraci Laguna. Přerovská kapela, která vznikla v roce 2009, má v repertoáru převzatou starou i moderní country bluegrassovou muziku a těšit se můžete i na její folkové hity. Začátek je v 17:00, tak si přijďte užít fajn country večer, o zábavu se vám postará parta hudebníků, která v roce 2010 vyhrála Cenu diváka v soutěži kapel Skalička.

Pojměte večer rockově: v Aniččině dvoře se představí Nirvana.cz, Green Day revival a partička z Millenium X

Rokové léto na Aniččině dvoře pokračuje! Už dnes večer tu vystoupí kapely NIRVANA.CZ, GREEN DAY REVIVAL a MILLENIUM X, tak se připravte na pořádnej nářez! Nirvana.cz je pocta legendární kapele ze Seattlu. Trojice zkušených muzikantů z Moravy nenechá nikoho na pochybách, že geniální hudba Kurta Cobaina stále žije. Zkušenou partu z Nirvany.cz doplní Green day revival, zahrají i mladí přerovští muzikanti Millenium X, kteří vám naservírují rock-punk. Startuje se v 19:00.

Radslavice ovládnou Žhavé rozety

Už v sobotu odstartuje v Radslavicích velmi oblíbený závod všech mopedů a fichtlů, který se jede pod názvem Žhavé rozety a připravují jej nadšenci z racing teamu Beruška. Závodníci budou soutěžit ve čtyřech kategoriích: moped originál/speciál a fichtl originál/speciál a trasa povede stejně jako v minulých letech po kostkované cestě, asfaltu i šotolině. Délka okruhu je 1,4 kilometru s převýšením 7 metrů. Akce začíná v 10:30, tak neváhejte a přijďte povzbudit všechny závodníky, kteří rozžhaví své stroje.

Helfštýn zve na XXII. Hradní bál, program je vskutku bohatý

V sobotu se na hradě Helfštýn uskuteční tradiční Hradní bál, který se pořádá na počest slavného Rožmberka Petra Voka a jeho choti Kateřiny z Ludanic. Celodenní akce bude protkána soutěžemi, dílnami a vystoupením zajímavých interpretů. Můžete absolvovat například rychlokurz práce s historickým tiskařským lisem, přehlídku historických zbraní včetně možnosti vyzkoušení či turnaj v hradním kroketu. Pro nejmenší je připraveno pohádková zastavení na stanovištích, kde je za úspěšné zdolání úkolů čeká drobná odměna. Odpoledne vystoupí skupiny historického šermu Adorea a Todesmude Fechter. Nebude chybět ani kostýmovaný průvod, hudební doprovod zajistí cimbálová kapela Primáš, o špičkový scénický šerm se během prohlídek hradu postarají šermíři ze skupiny Adorea Olomouc. Součástí bude také divadlo a skupina historických tanců Porta Temporis. Kompletní program naleznete tady.

Vyrazte na slavnosti piva v Beňově, čeká vás osmnáct druhů zlatavého moku

Pokud přemýšlíte, jak zakončit sobotní den a navíc se trochu zchladit po tom parnu, pojďte si zpříjemnit chvíli na slavnosti piva. Připraveno bude pivo různých druhů, chutí i barvy z běžných pivovarů, ale i z těch domácích v menším vydání. Na čepu budou kromě klasických 11° piv z varny pivovarů Zubr a Svijany také například 10° Svatokopecké pivo, pšeničné pivo z Lipníku, Vídeňský ležák z Kostelce, 14° polotmavé z Oseku, medové pivo z minipivovaru Parník, nebo také piva z minipivovaru Vraník a další světlá, polotmavá i tmavá piva. Od 18:00 se o zábavu postarají rockové kapely Tchoři, Vitamin M, Xanax a také dívčí skupina Kiss Moravian Girls. Kromě čepovaného piva je pro návštěvníky připraveno bohaté občerstvení a pivní soutěže. Akce začíná už v 15:00. Za vstup zaplatíte po 18. hodině 80 korun. Kdo přijde dřív, platí půlku :) Všechny vstupenky jsou navíc slosovatelné. Příjemnou zábavu!

Zuzana Doleželová

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.