Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 9.8 °C

Víkend rozezní blues, otevřou se památky a Helfštýn ovládnou kejkle

Tipy a názory

5.9.2014

Autor: Zuzana Doleželová

První zářijový víkend je tu a s ním i parádní počasí. Co víc si přát? Takže Blues nad Bečvou, Hradní kejkle na Helfštýně i Dny evropského dědictví si budeme moci užít, jak se patří, konečně totiž svítí sluníčko. Víkend bude pestrý, tak vzhůru do ulic!

Helfštýn ovládnou kejkle i ohňová show

Rozmanitá přehlídka žonglérů, kejklířů a artistů všeho druhu vás čeká už zítra na Helfštýně. V průběhu dne se také uskuteční řada workshopů a těšit se můžete i na večerní ohňovou show nebo cirkusová vystoupení a nemine vás ani divadelní představení. Za vstup zaplatíte 80 korun, za snížené o polovinu méně. Pokud tedy přemýšlíte, kam vyrazit s dětmi, je to určitě dobrý tip.

Dny evropského dědictví lákají na otevřené památky

V Přerově se otevřou brány památek v sobotu 7. a v neděli 8. září. Lidé budou moci nahlédnout do většiny přerovských kostelů, s výjimkou kaple sv. Jiří, která prochází rekonstrukcí. Zajímavostí jsou i prohlídky s průvodcem - v kostele sv. Michala na Šířavě se uskuteční v sobotu 6. září od 15:00, v kostele sv. Máří Magdalény pak v neděli 7. září od 15:00. Muzeum Komenského bude přístupné v neděli - vstup do stálých expozic s průvodcem zdarma bude v 9:30, 11:00, 13:00 a 15:00. Zájemci můžou jít na zhruba hodinovou uměleckohistorickou procházku městem s průvodcem, sraz před zámkem je v 10:00 a ve 14:00. A tím to ještě nekončí. Během Dnů evropského dědictví se v sobotu a v neděli od 10:00 do 16:00 otevře i subtropický skleník v parku Michalov. Stejně jako každý rok si budou moci lidé v neděli od 10:00 prohlédnout židovský hřbitov. Minimuzeum civilní obrany v Dluhonicích bude tentokrát z technických důvodů zavřené.

Blues nad Bečvou pokřtí voda a pivo. Vystoupí i Radim Hladík s Blue Effect

Víkend bude také ve znamení Bluesu nad Bečvou. Páteční večer bude patřit českým skupinám Blues Gang a Bluesberg, které od 20:00 rozezní prostor Restaurace Pivovar. Sobotní program zahájí přerovská legenda Jaroslav Wykrent s kapelou IN Blue v 15:00 v areálu pivovaru. A na každoročně hojně navštěvované akci nebudou chybět ani hosté ze zahraničí - Stan the Man, Boogie Boys a skvělou partičku hudebníků doplní Tereza Hrubanová alias Electric Lady & The Funk band. Mezi největší hvězdy letošního bluesového svátku patří Radim Hladík se skupinou Blue Effect, kteří se představí v 19:30. Tečkou za víkendovým festivalem bude 21. září promenádní koncert v Michalově. V altánku v 15:00 zahraje přerovská skupina Mothers Follow Chairs.

Zuzana Doleželová

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.