Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 11.4 °C

Víkend plný středověkých bojů, skvělého vína, grilovaných specialit a kultury v parku právě začíná!

Tipy a názory

11.7.2014

Autor: Zuzana Doleželová

Konečně je tu další prázdninový víkend. Pokud ještě tápete, kam se v sobotu a v neděli vydáte, máme pro vás tipy. Jistě si každý vybere podle svého gusta, nabídka je totiž tentokrát hodně rozmanitá. Čeká nás degustace vína, historický program na hradě Sovinec, parádní grilpárty za doprovodu hudby a také trocha tradiční nedělní kultury v parku. Hezký víkend!

Odpoledne s dobrým vínem, to je minidegustace v Hanácké vinotéce

Pokud patříte k milovníkům kvalitního vína, pak zbystřete. Už dnes v rámci pravidelné minidegustace můžete ochutnat jemný, polosladký Sauvignon 2012 z produkce vinařství Palavín z Mikulova. Toto příjemně kořenité vínečko, s travnatými, kopřivovými až ovocnými tóny si dozajista podmaní vaše chuťové pohárky. Takže jestli dokážete ocenit kvalitu nebo si chcete rozšířit své vinařské znalosti, neváhejte a vyrazte za fajn degustačním zážitkem. Ochutnávat můžete od 13:00 do 21:00.

Sovinec nabídne šermířské souboje Za čest krále

Už v sobotu a v neděli se můžete těšit na dvacátý ročník oblíbené akce. Ocitnete se na Sovinci v temné době třicetileté války. Čekají vás šarvátky, přestřelky a kaskadérské grotesky při obléhání hradu, ale také povídky, pohádky, pověsti, ukázky dravců, sokolnické besedy a sokolnické lovy a spousta dalších zajímavostí. Zkrátka program je nabitý po oba dva dny od 09:15 až do 19:00. A velkým lákadlem je pochopitelně bitva, která se v sobotu i v neděli odehraje ve 13:00. Navíc se budete moci pokochat výstavou zbraní a obléhací techniky s ukázkou života a řemesel v obstřelovaném hradě. Pokud si chcete užít nevšední zážitek v krásném historickém prostředí, je to tip přesně pro vás. Celý program naleznete zde.

Milovníci grilu, přijdete si na své: v sobotu budou v Městském domě prodávat dobroty za doprovodu hudby

Jestli už jste se nemohli dočkat léta, až rozpálíte grily a budete si moci vychutnat masové specialitky provoněné dřevěným uhlím, tak pro vás máme tip. Pokud se rádi necháte obskakovat, navíc za doprovodu příjemné hudby, gurmánský zážitek vás nemine. V sobotu v 19:00 se v restauraci Městského domu koná další grilpárty, na níž zahraje kapela Harmony. Připraveny budou steaky, krkovička, ale i tradiční klobásky.

Nedělní koncerty v Michalově jsou v plném proudu

Opět pokračují nedělní promenádní koncerty v parku Michalov, které po zimní pauze odstartovaly v květnu. Snad se počasí umoudří a budeme si moci vychutnat koncert kapely Blue Band Company v prostředí městské zeleně. Koncert začíná v 15:00, takže jestli ještě nevíte, co dělat v neděli odpoledne, je to dobrý tip, jak strávit hezké chvíle s hudbou a navíc na čerstvém vzduchu. Doufejme, že nás zahřejí i paprsky slunce a vy si s radostí poslechnete osmičlennou skupinu, v jejímž repertoáru jsou nejen klasické dechovky, ale můžete se těšit na nestárnoucí evergreeny, country, rock, punk, pop, nejnovější hity, funky či jazz&swing.

Zuzana Doleželová

Reklama

ELEKTRICKÁ KOLA

Katalog firem » Obchod » Cykloprodejny

Prodej, servis a půjčovna elektrických kol a skútrů. (E-totem, Lovelec, Crussis, 4Freetime). Regionální zastoupení pro střední Moravu.