Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 10.1 °C

Víkend nabídne hody, festivaly, ale také víno, grilované pochoutky, mopedy i špetku kultury

Tipy a názory

15.8.2014

Autor: Zuzana Doleželová

A je tu opět víkend! Přemýšlíte, jak zpestřit sobě, ale i celé rodině jedny z posledních prázdninových dnů? Máme pro vás zajímavé tipy. A že je z čeho vybírat! Vyrazit můžete už dnes na minidegustaci, na Hodové slavnosti do Horní Moštěnice, na drahotušské letiště, kde se koná festival Letiště, na Sovinci proběhne Hodokvas rytíře Kobylky, přivítají vás i na Dřevohostickém folkáči, Moped Cupu nebo na grillpárty v Městském domě. Hezký víkend!

Sklenka lahodného vína? Vydejte se minidegustovat!

Už dnes můžete v rámci pravidelné MINIDEGUSTACE zdarma ochutnat podbízivé a svěží Chardonnay 2011 z produkce vinařství Trpělka a Oulehla. Toto exkluzivní vínečko s tóny exotického ovoce, zejména citrusů a broskve, si vás podmaní nejen svou lehkou kyselinkou, ale i svou bohatou vůní a minerální dochutí. Degustovat můžete od 13:00 do 21:00. Přijďte ochutnat víno, které zaručeně jinde nekoupíte! Víno můžete posléze rovněž zakoupit za skvělou cenu 129 Kč.

Užijte si hody v Horní Moštěnici

Obec Horní Moštěnice, SDH Horní Moštěnice, Rybářský svaz Horní Moštěnice, ČSCH Horní Moštěnice, Jankusport a další srdečně zvou všechny občany na HODOVÉ SLAVNOSTI, které se konají tento víkend. A na co se můžete těšit? Čekají vás hry, soutěže, ale také oblíbená neckiáda, sportovní utkání, mše svatá nebo třeba hodová zábava. Více o programu akce se dozvíte zde.

Letiště zve na multižánrový festival

Multižánrový festival nabídne vystoupení hudebníků české a slovenské nezávislé hudební scény. Kapely vystoupí na třech stagích, kde to bude pořádně žít. Doprovodný program festivalu Letiště skýtá promítání krátkometrážních studentských filmů, hudební a taneční workshopy nebo fotbalový turnaj, kde na vás čekají hodnotné ceny. Také se můžete těšit BMX vystoupení, slackline, flatland a mnoho dalších sportovních aktivit.

Na Sovinci propukne Hodokvas rytíře Kobylky

Víkendový program na Sovinci bude opět velmi bohatý, v sobotu se navíc protáhne do pozdních nočních hodin. A co vás čeká? Samozřejmostí je tradiční historicko-řemeslný jarmark, nebudou chybět ani nejrůznější pohádky a příběhy, sokolnické ukázky a těšit se můžete i na rytíře. Po oba dva hodokvasové dny budou probíhat kostýmované prohlídky hradu. Detailní program naleznete tady.

V Dřevohosticích oslaví folkový festival už desáté narozeniny

Oblíbený malý festival folkové a jiné dobré muziky rodinného typu vypukne v sobotu v 15:00, koná se v areálu zámecké zahrady. A bude to velká sláva. Folkáč totiž slaví letos desáté narozeniny. Na návštěvníky čeká bohatý program. Multižánrová přehlídka nabídne akustický folk s přesahy do jazzu, swingu, blues, chybět nebude bluegrass, trampská písnička, world music, cimbálové překvapení, ale ani folkrockové povyražení.

Burácení motorů rozpálí Radvanice, startuje Moped Cup

V sobotu Radvanicemi prosviští kozí dechy, ve 14:00 začne oblíbený Moped Cup, konkrétně už jeho třináctý ročník. Start závodu originálů bude zahájen ve 14:00 a start speciálů je plánován na 15:30. Pokud tedy přemýšlíte, jak strávit sobotní odpoledne, vezměte své děti a ukažte jim, na čem jste trávili dětství :)

Cítíte tu vůni? Další grillpárty je tady!

Vychutnejte si grilované dobroty za doprovodu hudby. K dobrému jídlu bude hrát již tradičně kapela Harmony. A co bude čekat na grilu? Těšit se můžete na krůtí steak, kuřecí steak, vepřovou krkovičku nebo na domácí klobásky. Není nad pohodově strávený večer, co říkáte? Dobrou chuť!

Zuzana Doleželová