Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.4 °C

Víkend láká na strašidla, koně, jarní výstavu, džínový ples, country i na závody kočárků

Tipy a názory

11.4.2014

Autor: Zuzana Doleželová

Po ne zrovna vydařeném týdnů nás snad v následujících dvou dnech volna čekají aspoň nějaké sluneční paprsky. Těšíte se na víkend? Po pracovními povinnostmi nabytých dnech si můžeme dopřát zasloužený odpočinek. I když jak se to vezme. Rozhodně se nemusíme bát, že bychom se nudili, čeká nás totiž pořádná porce akcí. Co třeba Strašidlácký rej na hradbách hned dnes večer? A nebo zajeďte do Radkovy Lhoty, zítra se tam koná jezdecký den, můžete přivítat jaro v Horní Moštěnici, večer si běžte zatančit na džínový ples nebo poslechnout kapelu Letokruhy a v neděli neuškodí trocha sportu, konají se závody kočárků. Užijte si pohodový víkend!

Vydejte se na sněm: dnes večer se koná 7. Strašidlácký rej

Už dnes v 19:15 se na Horním náměstí setkají všichni ti, kteří se rádi baví. Mezi jinými se uvidíte s bludičkami, strašidly, bubáky i duchy. Tak neváhejte, vezměte si masku a vydejte se do víru dění. A jestli doma žádný kostým nemáte, věřte, že vám bohatě postačí i staré prostěradlo. Ono totiž co si budeme povídat, přítmí a šeré stíny udělají své. Nezapomeňte si nějaké světýlko a přijďte se zapojit do strašení, strašidelných tanců a her. Těšit se můžete na soutěž o nejlepší masku a budou se losovat i sladké odměny. Na závěr je naplánován průvod městem, tak se zapojte i vy.

Užijte si fajn den v Radkově Lhotě. V sobotu v 10:00 startuje jezdecký maraton

V sobotu od 10:00 se v Radkově Lhotě koná jarní závod. Těšit se můžete na poníky i velké koně, kteří se představí v jízdě zručnosti, v parkuru, křížkovém parkuru i v soutěžích cross country. Závody budou probíhat po celý den, tak jestli máte čas, můžete si užít skvělou podívanou, hezké koně, a to vše na čerstvém vzduchu. Mělo by být pěkné počasí, tak proč nestrávit den s rodinou fanděním ušlechtilým tvorům?

Jaro je tady! V Horní Moštěnici lákají na výstavu

V sobotu odpoledne si můžete užít jarní výstavu, kterou pro návštěvníky připravili ZO Český svaz chovatelů Horní Moštěnice, Kulturní komise při Obecním úřadě Horní Moštěnice, Sociální komise při Obecním úřadě Horní Moštěnice ve spolupráci s MŠ a ZŠ Horní Moštěnice. Akce vypukne ve 13:00 v kulturním domě. Můžete se těšit na kuřátka, morčátka, králíčky, křepelky a ptáčky, na výstavu velikonočních dekorací, fotografií a pohlednic a pro děti budou připraveny různé hry a dílničky, ve kterých si budou moci vyrobit vlastní dekoraci.

Máte rádi country? Zajděte v sobotu do Laguny

Jestli máte rádi tóny kytary a zpěv u táboráku patří k vašim oblíbeným aktivitám, nenechte si ujít sobotní country večer s kapelou Letokruhy v restauraci Laguna. Na táborák si sice budete muset počkat až do léta, ale příjemné posezení na vás čeká už teď. Přerovská kapela, která vznikla v roce 2009, má v repertoáru převzatou starou i moderní country bluegrassovou muziku a těšit se můžete i na její folkové hity. Začátek je v 16:00, tak si přijďte užít fajn country večer, o zábavu se vám postará parta hudebníků, která v roce 2010 vyhrála Cenu diváka v soutěži kapel Skalička.

Přijďte udělat tečku za plesovou sezonou na Korunový džínový bál

V sobotu večer se v Městském domě koná Korunový džínový bál. Tento ples pořádají Kulturní a informační služby a Městský dům. Vstupné je 1 koruna, za kuvert, tedy výběr ze čtyř jídel a nápoj k tomu, zaplatíte 199 korun. K tanci a poslechu hrají kapely Synkopa 2010 a Jen tak II. Tak se tanečně nalaďte, letos je to opravdu naposledy, a ve 20:30 vplujte na taneční parket. Hezkou zábavu!

Sportovní centrum Mlýn zve na závody kočárků: přijďte si užít sportovně laděné odpoledne

Nedělní odpoledne bude patřit v Přerově, stejně tak jako ve spoustě jiných měst, závodům kočárků. Cílem je především motivovat maminky na mateřské dovolené k pravidelnému pohybu a sportu. Podstatou samotných závodů je chůze s kočárkem na 100–150 kroků dlouhé trati v co nejkratším čase. Na každý "rozchod" budou dohlížet rozhodčí. Zájemci se mohou zúčastnit závodu hned ve třech soutěžních kategoriích: maminky, tatínkové a celé rodiny. Pro vítěze jsou připraveny hodnotné ceny a součástí závodu je také bohatý doprovodný program. Závodníci a diváci v Přerově se mohou těšit na ukázku kreativních dekorací a činností a také prezentaci velmi nápaditých dortů, ukázku kosmetiky spolu s proměnou maminek.  A především ukázku cvičení, při kterých ve Sportovním centru Mlýn probíhá hlídání dětí zdarma. Závody odstartuje náměstek primátora Michal Zácha. Za nepřízně počasí se celá akce bude konat na Výstavišti Přerov. Výtěžek z akce poputuje do neziskové organizace Centrum Paraple.

Zuzana Doleželová

Reklama

Svítidla INTEX

Katalog firem » Obchod » Svítidla

Svítidla pro vnitřní, venkovní použití. Návrhy osvětlení domů, bytů, kanceláří, zahrad. Poradenská činnost. Stolní lampy, stojící lampy, kancelářské osvětlení, lustry, stropní sv...