Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 8.7 °C

Víkend láká na romantickou večeři, pořádnou dávku plesů, novou pohádku i masopustní veselí

Tipy a názory

13.2.2015

Autor: Lenka Šimková

Další víkend je konečně tady. Jak tedy naložit s nadcházejícím volnem? Především nezapomeňte na to, že v sobotu je Valentýn. Kupte své milé tedy alespoň květinu, která ji potěší. Nebo ještě lépe, vezměte ji na večeři, láska přeci prochází žaludkem! Pokud nemáte Valentýna s kým oslavit, nebo jednoduše tento svátek ignorujete, můžete v sobotu vyrazit do ulic s masopustním průvodem. V reji masek se určitě nudit nebudete. S přáteli můžete jít bruslit na zimní stadion a v plném proudu je také plesová sezona. Vaše děti zajisté ocení novou pohádku v loutkovém divadle. Hezký víkend!

Užijte si romantické chvilky i skvělé jídlo

Polovina února značí jediné. Opět je zde Svatý Valentýn, svátek všech zamilovaných. Výlohy se zbarvily dočervena, všude visí srdíčka všech možných velikostí a na ulicích potkáváte muže s květinami. Ať už tento svátek slavíte, či jej úplně ignorujete, na své si přijdete tak jako tak. Přerovské restaurace si na tento víkend přichystaly speciální nabídku a pozváním na večeři rozhodně nic nezkazíte. Inspiraci, kam zajít, naleznete zde.

V ulicích Přerova i jeho okolí propukne masopustní rej

V sobotu roztančí ulice Přerova průvod masopustních maškar. Za doprovodu Hanácké mozeky bude vycházet v devět hodin od Cukrlete a o půl hodiny později můžete zhlédnout předávání práva na náměstí T.G.M. Poté průvod zamíří Jiráskovou a Wilsonovou ulicí do Vinotéky u Hanačky, Muzea Komenského a z Horního náměstí do Katovny. Nebudou chybět známé maškary, mezi jinými medvěd s medvědářem, smrtka, policajt, stárek se stárkou a další, které k masopustu neodmyslitelně patří. Masopustní průvody se vydají do ulic také v Dřevohosticích, Horní Moštěnici, Veselíčku a v Tučíně, kde masopustní veselí vyvrcholí večerním pochováním basy.

Máte rádi tanec? Pak si nenechte ujít některý z plesů

Plesová sezona je v plném proudu a už dnes večer se od sedmi hodin v Městském domě koná stužkovací ples GJB a SPgŠ. Stužkováni budou maturanti SPgŠ - tříd 4.AP a 4.C. V sobotu se na stejném místě také od 19:00 bude konat stužkovací ples tříd 4.A a 4.B Obchodní akademie a Jazykové školy. Veselíčko i Horní Moštěnice slibují sobotní noc plnou zábavy na hasičském plese, a pokud dáváte přednost maškarnímu veselí, navštivte 46. Sokolské Šibřinky v Oseku nad Bečvou. Zahájení je ve 20:00 v místní sokolovně. Plesy nejen na tento týden, ale i nadcházející víkendy naleznete v našem přehledu plesů.

Zpříjemněte si nedělní odpoledne v loutkovém divadle

Jestli přemýšlíte, co podniknete o víkendu s vašimi ratolestmi, máme pro vás skvělý tip. Loutkové divadlo Přerovský Kašpárek připravilo na nadcházející čtyři nedělní odpoledne novou pohádku O dvanácti měsících. Děti se můžou těšit na známou pohádku a zcela nové loutky. Představení se hraje ve dvě a ve čtyři hodiny. Vstupné je 40 korun.

Vezměte brusle a vyrazte na zimák

Venku sice bylo nějakou dobu poměrně mrazivo, led na řekách a rybnících však stále není. Pokud však máte chuť zabruslit si, nezoufejte. Můžete vzít brusle a vyrazit na zimní stadion. Pro děti do 12 let je připraveno bruslení v sobotu od 09:45 do 10:45, v neděli pak od 09:00 do 10:00. Dospěláci mohou vyrazit na led v sobotu od 17:45 do 18:45, v neděli od 16:30 do 17:30. Děti, studenti, důchodci a nebruslící doprovod za hodinu strávenou na stadionu zaplatí 35 Kč, dospělé bruslaře bude hodina strávená na ledě stát 40 korun.

Lenka Šimková

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.