Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.6 °C

Víkend bude ve znamení krásných dívek, vína, divadelní zábavy a železnice

Tipy a názory

21.11.2014

Autor: Lenka Šimková, zd

Venku se už neobejdete bez teplého kabátu, ale to neznamená, že musíte sedět o víkendu doma. Už dnes večer můžete vyrazit na sklenku lahodného vína, v sobotu vás rozpálí finalistky Miss Model, dále se můžete těšit na divadelní představení a také na železnici. Ti z vás, kterým zima nevadí, zajisté ocení bruslení na zimním stadionu.

Vychutnejte si sklenku lahodného vína

Pokud patříte mezi milovníky vína, tak si určitě nenechejte ujít minidegustaci v Hanácké vinotéce. Již dnes večer můžete zdarma ochutnat polosladký Tramín červený 2011 ve výběru z bobulí z vinařství Mezuliánik z Blatnice pod sv. Antoníčkem. Jde o plné, příjemně aromatické víno, v jehož vůni najdeme tóny čajové růže, fialky, meruňky či rozinek a medu. Víno můžete degustovat od 13:00 až do 21:00, a bude-li vám chutnat, můžete si jej také odnést domů za jedinečnou předvánoční akční cenu 149 korun.

V Městském domě se představí dvanáct nejkrásnějších dívek bojujících o titul Miss Model

V sobotu se v Přerově od 19:30 uskuteční další, v pořadí již XII. ročník soutěže krásy a elegance Miss Model. Finalistky v průběhu večera předvedou dvanáct originálních modelů od dvanácti návrhářů. Diváci se tak mohou těšit na modely zavedených značek, ale také na zcela nové kousky od zatím neznámých talentů. Pány zajisté potěší připravovaná choreografie Enigma, ve které budou dívky prezentovat svou postavu v černém luxusním prádle. Nouze nebude ani o zábavu, doprovodný program je bohatý. Vystoupí zpěvák, klavírista a skladatel Jan J. Nedvěd z kapely Bek Ofis s premiérou své nové skladby, dívčí kvarteto Four Roses violoncella a taneční skupina D2Dance Přerov. Nenechte si ujít tuto skvělou podívanou!

Jaký byl provoz na železnici v druhé polovině minulého století?

Všichni milovníci železnice zbystřete. Klub železničních modelářů a přátel železnice zve všechny do areálu DPOV na výstavu velkého modelového kolejiště. Těšit se můžete na provozní kolejiště s padesátkou vlakových souprav a výstavku rukodělných modelů. Tentokrát bude kolejiště a provoz na něm situován do období druhé poloviny minulého století. Po dobu výstavy bude zajištěn prodej železničních modelů a doplňků. Výstava bude probíhat celý víkend od 9:00 do 17:00, vstupné je pro dospělé a mládež 50 Kč, děti do 10 let zaplatí 10 Kč. Na výstavu se dostanete novým jižním podchodem pod přerovským nádražím přímo až do areálu DPOV a.s. Organizátoři všechny prosí, aby nechodili přes koleje a také volně po areálu dílen mimo označenou přístupovou cestu.

Divadlo má tentokrát na programu představení nejen pro děti

Divadelní spolek Ervínovci z Přerova si připravil na sobotu komediální představení z pera Antonína Procházky Přes přísný zákaz dotýká se sněhu. Přijďte se podívat, co se stane, když se manželce po pěti letech vrátí muž z vězení, její milenec vypadne z okna k paní domácí a do toho ještě zasahuje kurátorka, která se velmi intenzivně snaží navrátit bývalého odsouzence do normálního života. Divadlo se bude hrát od 17:00 v sokolovně, od 19:30 se můžete těšit na vystoupení skupiny zabývající se folk a country hudbou Wanderboys. Vstupné: děti 40 Kč, dospělí 60 Kč.

Ale také nejmenší diváci si přijdou na své. Přerovský Kašpárek již druhou neděli uvádí pohádku Budulínek na prázdninách. Tu, na motivy lidové pohádky s texty písní, napsala pro loutkové divadlo Marie Veřmiřovská. Představení se hraje ve 14:00 a v 16:00, vstupné je 40 Kč.

Užijte si chvilku sportu na zimním stadionu

Venku se sice už ochladilo, ale rybníkům ještě potrvá, než zamrznou. Vy můžete vzít brusle a vyrazit na zimní stadion. Pro děti do 8 let je připraveno bruslení v sobotu od 10:15 do 16:00, v neděli od 16:00 do 17:00. Děti, studenti, důchodci a nebruslící doprovod za hodinu strávenou na stadionu zaplatí 35 Kč, dospělé bruslaře bude hodina strávená na ledě stát 40 Kč.

Lenka Šimková, zd

Reklama

Atalian

Katalog firem » Služby » Úklid - práce, technika

Standardní pravidelný úklid nabízíme pro kancelářské i průmyslové prostory, potravinářské provozy, obchodní centra, hypermarkety, zdravotnické prostory, logistická centra ap. Pro každéh...