Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.4 °C

Vánoční strom stojí na náměstí, rozzáří ho nové osvětlení

Zprávy z regionu

21.11.2015

Autor: hcz

Zhruba osmnáctimetrový smrk ztepilý dorazil v sobotu dopoledne na náměstí TGM. Pracovníci Technických služeb města Přerova ho v časných ranních hodinách pokáceli před domem na Grymovské ulici v Kozlovicích.

Smrk ztepilý vyrůstal s paní Renatou Jopekovou od dětství. "Strom rostl před domem čtyřiačtyřicet let, vyrůstal se mnou, je to kus mého života…. Babička, která ho tady vysadila, už sice umřela, ale určitě by byla moc ráda, že bude strom svítit pro celý Přerov," dodala vnučka, pro kterou bylo kácení stromu emotivní záležitostí. Na památku si ze stromu vzala odřezaný "koláč" z kmene stromu a šišku.

"Strom stál opodál dvou jehličnanů, které byly napadeny kůrovcem," řekl náměstek Technických služeb města Přerova Radek Koněvalík. Dodal také, že se strom, který by měl o Vánocích stát na náměstí, vybírá už o prázdninách. Než ale přijde čas na jeho pokácení a odvoz, uběhne nějaký čas. "V okolí Přerova nám ale řádí kůrovec. Měli jsme strach, aby mezi dobou, která uběhne od výběru stromku až po jeho odvezení na náměstí, neopadal. Vše ale proběhlo bez problémů. Jak kácení stromu, tak i jeho doprava," řekl Koněvalík.

Již v pondělí budou pracovníci technických služeb na náměstí TGM stavět stánky a zdobit vánoční strom. "Strom ozdobíme novým ledkovým osvětlením, které Přerovu darovala firma Emos. Ozdoby jsou teplé bílé barvy a pro nás je to něco nového. Oproti minulým letům je sice strom menší, ale zato pěkně rostlý. Na náměstí bude tentokrát jen deset stánků, je to mírné omezení, ale sortiment stánků bude více laděn ve vánočním duchu," dodal technický náměstek.

Vánoční smrk slavnostně rozsvítí v neděli 29. listopadu v pět hodin odpoledne spolu s dětmi primátor města Přerova.

hcz

Reklama

U Medvídka - restaurace, bar

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

- od pondělí do pátku výběr minimálně z 15 jídel na menu za skvělé ceny - točíme ZUBR 11°, OSEČAN 12° - na objednávku (salámové, sýrové a zabíjačkové mísy, vepřové a kuřecí...