Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 7.7 °C

Vánoční strom stojí před radnicí. Čtyřicetiletá douglaska provoněla náměstí

Zprávy z regionu

20.11.2016

Autor: hcz

Ještě týden a na náměstí TGM v Přerově se rozzáří osmnáctimetrová douglaska, která ještě do sobotního rána rostla u jednoho z bytových domů na Jižní čtvrti IV. V dopoledních hodinách ji ale pracovníci technických služeb pokáceli a slavnostně převezli na náměstí, kam strom dorazil v jedenáct hodin.

Od ranních hodin se Jižní čtvrtí rozléhal hlas pily. "Je to škoda, že strom musí pryč, ale musí to tak být. Na jednu stranu jsme rádi, že budeme mít v bytě více světla, ale určitě se nám bude stýskat po veverkách, které si strom oblíbily," nechala se slyšet obyvatelka jednoho z bytů, která kácení přihlížela. Podle vedoucího zeleně Ivana Macháčka z Technických služeb města Přerova je douglaska stará zhruba čtyřicet let a před pokácením měřila dvaadvacet metrů. Před převozem na náměstí ji ale museli pracovníci technických služeb zkrátit a ořezat spodní větve.

Z Jižní čtvrti putoval strom Durychovou ulicí, přes ulici 9. května, bří Hovůrkových, tř. 17. listopadu, ulicí Komenského a poté v protisměru přes Palackého a Bratrskou ulici. V jedenáct hodin slavnostně dorazil na náměstí a za necelou hodinu už zdobil prostor před radnicí. Vprůběhu týdne budou pracovníci technických služeb na náměstí TGM stavět stánky a ozdobí vánoční strom ledkovým osvětlením a novými brokátovými hvězdami.

Slavnostní rozsvícení stromu proběhne v neděli 27. listopadu v 17 hodin.

hcz

Reklama

Sapa Bike

Katalog firem » Obchod » Cykloprodejny

SAPA BIKE, ul. Mostní 5, Přerov, je naše nová velká prodejna s kompletním cyklistickým sortimentem. Specializujeme se na prodej silničních, horských, 29"27,5", 26", krosových a městských ko...