Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.5 °C

Vánoční strom Matyášek se rozsvítil na přerovském náměstí TGM

Zprávy z regionu

30.11.2017

Autor: hcz

Vánoční strom v Přerově, který nese jméno Matyášek, slavnostně rozsvítil ve čtvrtek v podvečer primátor města Vladimír Puchalský spolu s dětmi, které letos získaly ocenění Scholar. Obyvatelé Přerova mohli obdivovat nejen strom, ale i nově nazdobené náměstí plné stánků. Na pódiu vystoupily kapely Bee Gees revival, ABBA revival a  přerovský pěvecký sbor Add Gospel.

Letos poprvé se lidé rozhodovali, jak se bude vánoční strom jmenovat. Vybíralo se z mnoha jmen - Vánoční třpytka, Matyášek, Hvězda, Polárka, Baňkovník přerovský, Dárkovníček, Ámosíček, Janíček - Ámosíček, Jeníček, Toužebník veliký, Svítilka, Maxíček nebo Světluška, ale ten Matyáškův příběh byl nejsilnější. Pro něj hlasovalo 1220 lidí.

Matyáškova maminka Marcela Suchá chodila jako dítě do Základní školy U Tenisu. S pojmenováním stromu po malém chlapci, kterému zemřela maminka a on vyrůstá daleko od svého otce a prarodičů, přišli žáci a učitelé Základní školy U Tenisu. "S manželem, který pochází z Indie, žila dcera v Londýně. Letos v květnu ale zemřela a po její smrti poslal otec Matyáška do Indie, kde se o něj starají prarodiče. On ale zůstal v Anglii," řekl dědeček pětiletého Matyáška Miloslav Suchý. Příběh plný silných emocí...... Proto se v Přerově rozsvítil strom Matyášek, který nám bude připomínat malého chlapce, který i když je daleko, bude o Vánocích s námi.

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.