Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 8.8 °C

Vánoční strom už stojí na přerovském náměstí TGM

Zprávy z regionu

22.11.2014

Autor: hcz

Přípravy Vánočních svátků vrcholí. Od sobotního odpoledne zdobí přerovské náměstí T. G. Masaryka osmnáctimetrový smrk, který přivezli pracovníci technických služeb z bývalých Želatovských kasáren.

"Před devátou hodinou jsme přijeli do areálu Želatovských kasáren. Vše šlo hladce. Strom jsme pokáceli a z kmene odstranili od země do výšky dvou metrů větve. Stáří smrku odhadujeme na pětatřicet let, dá se to vypočítat podle počtu přeslenů. Při uchycení, ani při kácení nedošlo k žádným problémům, " řekla náměstkyně technických služeb Miroslava Švadlenková.

Aby mohl symbol letošních Vánoc hladce projet městem, byly po celé trase cesty odstraněny značky z bezpečnostních ostrůvků. V dopoledních hodinách se pak za doprovodu policie vydal náklad frekventovanými přerovskými ulicemi. "Cestou jsme se jen zdrželi u Lidlu, u kterého stál porouchaný kamion. Za asistence policie jsme kamion objeli zleva a pokračovali dál," dodala Švadlenková.

Na pracovníky technických služeb čeká ještě spousta práce. V pondělí přivezou na náměstí stánky a pustí se do zdobení stromu. "Vánoční ozdoby jsme pořídili již v loňském roce, letos jsme jen opravili jejich poničené části. Ve středu pak postavíme pódium a v neděli 30. listopadu v 17 hodin se vánoční strom slavnostně rozsvítí a stánkaři zahájí svůj prodej, " doplnila náměstkyně Technických služeb města Přerova.

hcz

Reklama

ALKA úklidové práce

Katalog firem » Služby » Úklid - práce, technika

Kompletní úklidové služby včetně odvozu a likvidace odpadu. Mytí oken, čištění koberců. Přibližování popelnicových nádob. Úklid sněhu.