Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 3.3 °C

V ubytovně na Tovární se opět vyskytla žloutenka

Zprávy z regionu

1.10.2014

Autor: Zuzana Doleželová

V ubytovně pro sociálně slabé se objevily další dva případy žloutenky - virové hepatitidy typu A. Tuto informaci získal náměstek primátora Dušan Hluzín od epidemiologů Krajské hygienické stanice v Olomouci. Po případu před začátkem školního roku, kde na stejném místě onemocněly žloutenkou dvě děti, se tak jedná o další výskyt.

již před začátkem školního roku byla hepatitida typu A diagnostikována u dvou dětí z ubytovny na Tovární ulici. Děti skončily v nemocnici v Prostějově a ostatní byli v karanténě na domě. Nyní byli se žloutenkou na infekčním oddělení nemocnice hospitalizováni dva lidé – matka s dítětem, kteří byli v blízkém kontaktu se dvěma dětmi, u nichž byla tehdy žloutenka zjištěna.

"Hygienici nás ujistili, že mají situaci pod kontrolou a na ubytovně zavedli nutná opatření – zvýšený úklid a dezinfekci společných prostor, umístění dezinfekčních prostředků na mytí rukou, včetně jednorázových papírových ručníků," sdělil Dušan Hluzín. Opatření podle jeho slov potrvá až do 16. listopadu. Jde o rodinný výskyt nemoci, nikdo jiný by tak neměl být v ohrožení.

Zuzana Doleželová

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.