Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 8.5 °C

V tričku proti rakovině prsu. AVON Pochod podpořily stovky lidí

Zprávy z regionu

25.5.2015

Autor: hcz

Charitativní akce, která podporuje boj se zákeřnou rakovinou prsu, se v neděli odpoledne konala i v Přerově. AVON Pochod, který pro Mamma Help pořádá oblastní pobočka AVONu, se v parku Michalov konal již potřetí. Akci přišly podpořit stovky lidí. Mezi nimi nechyběli ani přerovští hokejisté nebo zpěvák Pavel Novák.

Stejně jako minulé ročníky i letos podpořilo akci Město Přerov, Technické služby města Přerova, pivovar Zubr, Hanácká kyselka, mažoretky - klub Fantasy, Street Dance Duckbeat, tanečnice ze ZŠ a MŠ Troubky, malí jogínci z Přerova, hokejisté HC Zubr Přerov nebo přerovská kapela Freďáci. "Pochod proti rakovině prsu pořádáme již třetím rokem. Kromě bohatého kulturního programu jsme pro návštěvníky připravili také fotokoutek Bobinie, tombolu, pro děti malování na obličej nebo pohádkovou cestu, kterou pro nás přichystala Občanská společnost DSi Beňov," prozradila před startem oblastní manažerka Avonu Lucie Procházková. Do Michalova přišel se svou rodinou i Michal Zácha nebo zpěvák Pavel Novák. "Moje manželka Lenka chodí na tento pochod pravidelně. Já jsem tady letos poprvé. Rakovina prsu je nemoc, která se naší rodiny dotýká přes obě naše maminky. Lenčina maminka tady již několik let není, a to právě kvůli této nemoci. To, že měla tyto problémy i moje maminka, není také žádným tajemstvím. Toto ale nebyl ten hlavní důvod, že jsem se pochodu zúčastnil. Myslím si, že je potřeba těmto věcem pomáhat. Nemusí to být velké dary. Někdy stačí pěkné slovo, úsměv. My jsme si dnes tady koupili trička, odznaky a pásky na ruku. Ne proto, že bychom to potřebovali, ale proto, že to potřebují jiní lidé. Já sám se snažím takovým projektům pomáhat. Třeba i tak, že zajdu za dětmi do nemocnice, zazpívám jim, nebo si s nimi popovídám. Není mi to lhostejné. Každý máme právo na štěstí, ale musíme se o něj zasloužit," řekl Pavel Novák.

"Smyslem celé akce je veřejná sbírka. Letos jsme mezi nás pozvali i ty, pro které je částka 400 korun za tričko vysoká. Mohou si koupit třeba placku v částce 30 korun," doplnila Procházková. Do Přerova přijela i PR manažerka Avonu Alena Pytlíčková. "Teď nás ještě čeká 6. června pochod v Praze, je to již 15. ročník. V loňském roce se ho zúčastnilo 20 tisíc lidí, ale triček se prodalo okolo 40 tisíc. Dá se říci, že za posledních pět let je AVON Pochod největší charitativní akcí v republice."

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.