Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 9.1 °C

V sobotu předvedli starší žáci Spartaku galapředstavení

Sport

27.1.2015

Autor:

V sobotu 24. ledna odcestoval tým starších žáků k posledním dvěma zápasům základní části olomoucké ligy do Hranic. Aby kluci ještě ovlivnili postup první sedmičky týmů do play up, museli za každou cenu oba zápasy vyhrát. V Hranicích se utkali s Lynx Šumperk a prostějovským Sportcentrem. K zápasům odcestovala hned pětice mladších žáků, která s kmenovými hráči ze sestavy starších žáků vytvořila 3 kompletní pětky doplněné o dva brankáře. 

FBK Lynx Šumperk – FBC Spartak Přerov 2:6

V prvním zápase vyzval přerovský Spartak tým ze Šumperku. Od úvodu zápasu to byli převážně přerovští, kteří diktovali tempo. O první branku se postaral jeden z pětice mladších žáků v sestavě, a to Marek Večerka, který z velkého brankoviště umístil "pocukrovanou" přihrávku Foldyny pod ruku šumperského brankáře. Šumperk do konce třetiny srovnal, a to po plachtící střele z poloviny hřiště. Úvod druhého dějství otevřel zastupující kapitán Vlček, který se po individuálním průniku od mantinelu uvolnil do středu hřiště a s přesností zakončil. Radost Spartaku netrvala dlouho a deset vteřin po Vlčkově zásahu Šumperk vyrovnává a opět plachtící střelou z půlky hřiště. Spartak ale nepolevil a byla to převážně třetí lajna poskládaná hned ze tří mladších žáků, která dělala průvan hostující obraně. I přes řadu faulů ze strany Šumperku to byl právě Spartak, kterého rozhodčí poslali poprvé v zápase do čtyř. Na trestnou si šel odpočinout Anděl. Oslabení skvěle odehrála první formace a soupeře k ničemu zásadnímu nepustila.

Poté vystřídal na hřišti skvěle hrajícího Otevřela "malý štírek“ z mladších žáků – Adam Pospíšilík, který předvedl akci ve stylu "DEJTE MI MÍČEK A BĚŽTE SE RADOVAT“. Adam se na polovině hřiště zmocnil míčku, následně použil své individuální florbalové schopnosti hned proti třem o dva roky starším a o dvě hlavy vyšším klukům. Po pohledném "mazáním“ šumperských hráčů na chleba přichází pokrytí míčku, vytočení a přesné umístění míčku do šumperské svatyně. Akce jako z pohádky, Přerov se dostává do vedení 3:2. Do konce třetiny ještě přichází několik šancí z přerovských holí, avšak florbalovým kombinacím chyběla pouze přesná muška. Třetí třetinu už Spartak ovládl. Po dvou gólech navýšil skóre Foldyna, jednu branku přidal Filka – konečné skóre 6:2 pro Spartak.

SK K2 Sportcentrum Prostějov – FBC Spartak Přerov 1:4

Zápas proti Prostějovu aneb nejlépe odehraný zápas Spartaku v této kategorii za poslední roky. Pokud by pořadatelé věděli, že tento zápas bude takovou pastvou pro oči diváka, určitě by před zápasem vybírali u vstupu symbolického "dvaciáše" do klubové kasičky. Již první minuty zápasu ukázaly, že se bude jednat o velký florbalový boj. Spartak však už od začátku tahal za delší konec a prostějovské Sportcentrum díky svému osobnímu bránění k ničemu nepouštěl. Po celý zápas se jednalo o velice taktickou bitvu. Prostějov bránil své obranné pásmo od půlky hřiště, Spartak pro změnu nedal prostějovským vydechnout a osobním bráněním znepříjemňoval jejich rozehrávku. Branky začaly padat až ve druhé části, kdy se u mantinelu prosadil v souboji 1 na 2 Foldyna, který přihrál naprosto volnému Hrabicovi do velkého brankoviště a ten se už nemýlil. Uteklo pouhých 7 vteřin, Zdráhal vyhrává vhazování, Otevřel se zmocňuje míčku, v souboji 1 na 1 si prohazuje bránícího hráče soupeře a nekompromisní střelou do "vynklu“ navyšuje vedení na 2:0. Do konce třetiny jsou v k vidění ještě další individuální akce ze strany přerovských a právě jednu z nich proměňuje Zdráhal. Ten od sebe na turnaji čekal asi více branek a svoji branku komentuje slovy: „No konečně“.

Ve druhé části se už nic zásadního neděje, Přerov skvěle brání, a když už se soupeř dostává ke střele, tak míčky v pohodové náladě chytá Chudoba. Úvod třetí části odstartovala branka z čepele soupeře, kdy se přerovské obraně nepovedlo zdvojení u mantinelu, míček se následně dostal na naprosto volného hráče v brankovišti, který nedal Chudobovi šanci. Třetí třetina je opět v režii Spartaku. Prostějov se sice snaží napadat rozehrávku a vytvářet tlak na naší obranu. Ta však ukazuje chladnou hlavu a hlavně individuální schopnosti a Prostějovu míček v žádném případě neodevzdává. Klid na přerovské čepele dává Filka, který necelé tři minuty před koncem navyšuje na 4:1. Konec zápasu si Spartak hlídá a doslova točí prostějovskou obranu. Konečný stav 4:1 pro SPARTAK PŘEROV.

Starší žáci si tedy z Hranic odváží plný počet bodů. Tentokrát se kluci předvedli ve velkém stylu a jako by do Hranic odcestovalo naprosto jiné mužstvo. Velkým pozitivem bylo ze strany kluků převážně rapidní zlepšení v obraně, kdy se do bránění zapojila celá pětka, která nevypustila jediný souboj. Kluci na hřišti ukázali týmového ducha, nehráli na náhodu a z jejich strany byla k vidění minimální ztráta míčku. O tom, kdy budou starší žáci hrát další kolo, se rozhodne po odehrané základní části. Není vůbec jisté, zda-li kluci odehrají zbývající zápasy sezony s týmy z první nebo druhé poloviny tabulky. Spartak se momentálně nachází v postupové sedmičce, a to na 6. místě s 19 body. Má však za sebou ještě Postřelmov a Droždín, kteří můžou ovlivnit jeho umístění. Postřelmov se v příštích zápasech utká s Litovlí a Šumperkem. Zde odhadujeme, že si se soupeři lehce poradí, takže vystřídá Spartak na 6. místě. Všechno se bude točit hlavně kolem výsledků Droždínu, který musí ze zápasů s Litovlí a Lutínem získat maximálně 1 bod. Pokud získá více, dohraje Spartak sezonu v horší sedmičce.

Sestava: Chudoba, Raška - Anděl, Zákostelský, Vellech, Pavliš, Vinklárek, Šefčík - Otevřel, Zdráhal, Vlček, Filka, Kovařík, Pospíšilík, Foldyna, Večerka, Hrabica

Reklama

Cestovní agentura Palma - Alena Francová

Katalog firem » Cestovní ruch » Cestovní kanceláře

LAST MINUTE DOVOLENÁ

Cena zahrnuje: letenky, transfery, ubytování se stravou all inclusive, český delegát.

Egypt - Marsa Alam: REEF OASIS SUAKIN RESORT 5* 25.4. - 2.5. 2024 z Ostravy za 16.990,-

Egypt - Hurghada: PRIMA LIFE MAKADI RESORT & SPA 5* 25.4. - 2.5. 2024 z Prahy za 16.590,-

Kuba: GRAND MEMORIES CAYO SANTA MARIA 5* 23.4. - 1.5. 2024 z Bratislavy za 29.975,-

Omán - Salalah: FANAR HOTEL & RESIDENCES 5* 1.5. - 8.5. 2024 z Prahy za 35.990,-

Kapverdy: ROYAL HORIZON BOAVISTA 4* 26.4. - 4.5. 2024 z Prahy za 24.490,-

Senegal: ROYAL HORIZONS BAOBAB 4* 3.5. - 11.5. 2024 z Prahy za 26.990,-

Kuba: GRAND SIRENIS CAYO SANTA MARIA 5* 23.4. - 1.5. 2024 z Bratislavy za 29.975,-

Pro více informací nás neváhejte kontaktovat nebo navštivte naši kancelář v CA PALMA v OLYMPII V OLOMOUCI, otevřeno denně od 9 do 20 hod.

Kontakty:
www.ck-palma.cz
e-mail: palmaol@ck-palma.cz
telefon: 585 154 587, 777 990 759, 602 21 01 21

Těšíme se na Vás

Vaše CA PALMA