Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 8.4 °C

V jednom z devíti soudů vybuchne bomba, oznámil anonym

Krimi

24.3.2015

Autor: zd

Kolem půl deváté ráno zavolal na linku 158 anonym a oznámil, že v jednom z devíti soudů na Moravě vybuchne přesně v devět bomba. Policie a hasiči okamžitě všechny budovy evakuovali a prohledali. Bombu nenašli.

Profesionální hasiči společně s policií zajišťovali evakuací budov soudů v Olomouci a Přerově. "Kolem 8:30 jsme přijali na linku 158 anonymní oznámení muže, který uvedl, že na jednom z devíti soudů na Moravě vybouchne v 9 hodin bomba," uvedla policejní mluvčí Marta Štrbáková.

Policisté dotčených územních odborů Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje evakuovali osoby, které se v budovách soudů nacházely, a provedli ve spolupráci s dalšími složkami IZS kontrolu objektů. "V této chvíli se na všech soudech v Olomouckém kraji postupně obnovuje provoz. Při prohlídkách, kterých se účastnili také psovodi se speciálně vycvičenými psy na vyhledávání výbušných systémů, nebyl do této chvíle nalezen žádný nástražný výbušný systém," sdělila Štrbáková. V Přerově jednotka asistovala při evakuaci zhruba stovky pracovníků a civilních osob. V Olomouci jednotka neprováděla žádnou činnost, přítomnost hasičů zde byla spíše preventivního charakteru.

zd

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.