Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 6.4 °C

V Přerově se slavil vznik Československa

Zprávy z regionu

29.10.2017

Autor: hcz

Barevné podzimní počasí se stalo kulisou vzpomínkového shromáždění, na kterém si obyvatelé Přerova připomněli v sobotu 28. října dopoledne 99. výročí vzniku samostatného Československa.

Významný den v historii státu uctila se zástupci města, Sokola, Konfederací politických vězňů, Svazem bojovníků za svobodu, Klubem angažovaných nestraníků, Československé obce legionářské a dalších spolků na náměstí T. G. Masaryka a u pomníku Jana Gayera také hrstka Přerovanů. Vzpomínkové akce se poprvé zúčastnili i skauti z Lipníku nad Bečvou. Slavnostní chvíli zpestřilo vystoupení dechového orchestru ZUŠ B. Kozánka.

Lidé se přišli poklonit památce těch, kteří obětovali svůj život pro vlast a uctili tak vznik samostatného Československa. Osobnost T. G. Masaryka připomněl ve svém proslovu primátor města Vladimír Puchalský. Poté zamířilo shromáždění z náměstí TGM k pomníku Jana Gayera v ulici Na Marku, kde slavnostní akce skončila.

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.