Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V Přerově se pokusí o kytarový rekord

Zprávy z regionu

19.4.2017

Autor: red

Kytarovou exhibici s pokusem o kytarový rekord pořádá v pondělí na prvního máje na přerovských hradbách Nadační fond Blues nad Bečvou ve spolupráci se statutárním městem Přerov.

"Vyzýváme tímto všechny hudebníky a milovníky akordů, aby sundali své kytary z hřebíků a přišli si za námi hromadně zahrát. Čím víc nás bude, tím lépe," apeluje předseda Nadačního fondu Blues nad Bečvou Pavel Ondrůj, který se s nápadem na hromadný kytarový rekord inspiroval v sousedním Polsku, kde se místním kytaristům podařilo přizvat ke společnému hraní tisíce milovníků strun. "Hrát budeme tři skladby, jejichž protagonisty jsou Jimi Hendrix, Bob Dylan a The Animals. Neočekáváme samozřejmě, že všichni budou hrát na nejlepší úrovni," konstatoval Pavel Ondrůj. Inspirací se mu stala již 15. rokem probíhající pocta Jimi Hendrixovi v polské Wroclawi. Zakladatelem každoroční pocty je známý polský kytarista Leszek Cichoński, který v roce 2003 inicioval první happening, jehož se zúčastnilo 588 kytaristů. Vloni dosáhl počet účastníků Guinnessova wroclavského rekordu neuvěřitelných 7356 hráčů na kytaru. V průběhu let se k wroclavské poctě přidávala postupně další města, jako například Minsk, Oberhausen, Kolbotten, Drezno nebo Madrid. "Stejně jako v ostatních městech i Přerov se letos prvně propojí s ostatními účastnickými městy telemostem. Stane se tak ve 14 hodin, poté následuje společné hraní," zve Pavel Ondrůj.

Sraz hudebníků je však již o půl jedné, kdy začne zkouška a technická příprava. Zájemci, kteří se chtějí účastnit rekordu, se mohou přihlásit na adrese www.bluesnadbecvou.cz, kde najdou i akordy ke třem písničkám, které na hradbách zazní. Fenomén Jimiho Hendrixe se rozhodl organizátor kytarového rekordu Pavel Ondrůj umocnit speciálním logem, které výhradně pro přerovský happening originálně vytvořila přerovská fotografka a výtvarnice Jitka Hanáková, a to metodou paličkované krajky.

red

Reklama

COMFOR - CITYNET Systems

Katalog firem » Obchod » Výpočetní a kancelářská technika

Prodej výpočetní a kancelářské techniky.