Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 15 °C

V Přerově se mapují opuštěné areály a deprimující oblasti

Zprávy z regionu

16.6.2015

Autor: zd

Přerovští úředníci právě dávají dohromady soupis takzvaných brownfieldů, tedy opuštěných či málo využívaných areálů a deprimujících zón. Seznam pak poskytnou Olomouckému kraji a agentuře CzechInvest, s jejichž pomocí může informace o prázdných nemovitostech doputovat až k potenciálním investorům.

"Do kategorie brownfieldů patří nevyužívané zemědělské a průmyslové stavby, skladové prostory, vojenské areály i prázdné administrativní budovy, ale také opuštěná kulturní či nákupní centra,“ vysvětlila Kamila Lesáková z přerovského magistrátu. Právě ji mohou vlastníci či spoluvlastníci nevyužitých nemovitostí kontaktovat na adrese: kamila.lesakova@prerov.eu.

Vytvořená databáze bude následně poskytnuta Agentuře CzechInvest, Krajskému úřadu Olomouckého kraje i Okresní hospodářské komoře Přerov, kteří se zapojí do vyhledávání vhodných investorů i vyhledávání možné pomoci pro regeneraci nemovitosti. "Případní zájemci pak mohou nevyužívané nemovitosti pronajmout nebo koupit – a daný areál nebo chátrající objekt zase využít a oživit. Je to také způsob, jak využít stávající zastavěné plochy a omezit rozšiřování města do polí,“ uvedl radní města Jan Horký.

zd

Reklama

Městský dům Přerov

Katalog firem » Kultura

Předprodej vstupenek: Vstupenky si můžete rezervovat a zakoupit v předprodeji v Městském informačním centru (MIC) - náměstí T. G. Masaryka 7, 750 02 Přerov (Městský dům, vchod z námě...