Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 11.7 °C

V Přerově se bude slavit Den sousedů. Láká na setkání, knižní bazar i fotky

Tipy a názory

4.5.2016

Autor: zd

Den sousedů se už podruhé bude slavit i v Přerově. Začátek pěší zóny mezi Žerotínovým náměstím a Wilsonovou ulicí bude v sobotu 28. května od devíti hodin ráno do čtyř odpoledne vyhrazen nejen pro poznávání sousedů.

Mezinárodní den sousedů se oficiálně slaví poslední den v květnu. I když v České republice nejde o příliš vžitý svátek, ve světě se sousedské party konají už několik let. Svátek vznikl v roce 1999 v Paříži a v roce 2005 se slavil už v 377 evropských městech. V Přerově se uskuteční podruhé.

"Lidé sem mohou přijít, donést knížku, kterou už přečetli – a poslat ji takto dál. Naopak si mohou vybrat knihu jinou, která je zaujme - a odnést si ji domů," prozradil radní Jan Horký, který akci organizuje spolu s přerovskou fotografkou Zuzanou Bobovníkovou. Na ulici nebude chybět to, co mají i vaši sousedé doma – stůl, židle či pohodlné křeslo, v němž si může návštěva hovět. Lidé si budou moci posedět, dát si sušenky, nechat se za symbolický poplatek vyfotit na polaroid nebo se zaposlouchat do muziky. Organizátoři připravují i překvapení, které odtajní až na místě.

zd

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.