Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 9.7 °C

V Kojetíně zasahovali hasiči: silný vítr odnesl střechu, škody jdou do milionů

Krimi

15.4.2014 aktualizováno 16.4.2014 08:36

Autor: zd

Během včerejšího dne potrápil hasiče silný vítr. Jen na Přerovsku zasahovali hned čtyřikrát. Nejvážnější případ řešili v Kojetíně, kde kolem 18:00 spadla střecha jednoho z domů na náměstí Svobody. Naštěstí nebyl nikdo zraněn, škody však půjdou do milionů.

Včera se hasiči potýkali se silným větrem v celém Olomouckém kraji, jen na Přerovsku zasahovali u čtyř případů. Ten nejzávažnější řešili večer v Kojetíně, kde spadla střecha jedné haly přímo na náměstí Svobody. Událost byla oznámena na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v 18:06. Na místo vyjeli profesionální i dobrovolní hasiči z Kojetína. "Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že na budově o rozměrech asi 25 x 75 metrů je nahnutý komín, že kterého se kouřilo, a také spadená celá střecha. Po konzultaci s majitelem a řídicím důstojníkem hasiči zajistili plachty a drahé výrobní stroje plachtou přikryli. Komín a uvolněné zbytky střechy strhli a nebezpečné místo ohraničili páskou," uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. Místo pak předali majiteli a zhruba ve 22:30 hodin se vrátili zpět na základnu.

Během pádu střechy nebyl naštěstí nikdo zraněn. Škody však budou vysoké. Střecha na hale byla zánovní, navíc prudký liják poškodil i stroje, které byly v hale umístěny. Škoda ještě není vyčíslena, už teď je ale jasné, že se bude pohybovat v řádech milionů.

zd

Reklama

Relaxační centrum ADAM

Katalog firem » Zdraví a styl » Masáže

Nabízené služby: - solná jeskyně - bylinná parní lázeň - harmonizační lůžko - relaxační pyramida - detoxikační přístroj - přístrojová lymfodrenáž - masá...