Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 6.8 °C

V Brodku vodili medvěda a tančili kankán

Zprávy z regionu

8.2.2016

Autor: hcz

K obcím, ve kterých se stále udržuje tradice masopustu, se řadí i Brodek u Přerova. Víkend proto patřil i tady bujarým oslavám. Dlouhý průvod masek včele s medvědem a medvědářem vyrazil po poledni za doprovodu přerovských muzikantů ze ZUŠ Bedřicha Kozánka ulicemi obce.

Vodění medvěda má v Brodku u Přerova dlouholetou tradici a místní obyvatelé jsou na pestrý karnevalový průvod právem pyšní. Každoročně se totiž do akce stále více zapojuje i místní omladina. O kreativní nápady tak není nikdy nouze. Ten letošní průvod vyšperkovali "brodečtí“ "bleskem“ z Pomády a mezi klauny, čarodějnicemi, králíčky a superhrdiny nechyběly ani masky zombie nebo transformers. Vodění medvěda pořádá místní Medvědářská společnost už od roku 1991 a během let propracovala své masky k dokonalosti.

Odpoledne procházel průvod obcí a kromě tance s medvědem čekalo na místní i překvapení v podobě rozpustilého kankánu. "Zastavujeme u domů, kde nás místní pohostí koláčky, koblížky nebo obloženými chleby, nalijí štamprličku něčeho ostřejšího na zahřátí a v medvědářské kase zacinkají drobné. Večer se pak všichni sejdeme v místní sokolovně, kde pochováme basu," prozradila k večernímu programu Ludmila Dohnalová. A zatímco v loňském roce vsadili na Pomádu, letos sál sokolovny roztančila omladina country tanečky.

hcz

Reklama

Technické služby města Přerova

Katalog firem » Služby

Našimi hlavními úkoly je postarat se o čistotu města, údržbu zeleně, svozu odpadu, osvětlení města a odstraňování následků zimy. Dále provozujeme pohřební službu, která má samosta...