Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.2 °C

V Beňově to vřelo nejen u pivních čepů, ale také pod pódiem

Zprávy z regionu

21.7.2014

Autor: hcz

Horké počasí přilákalo do areálu beňovské sokolovny spoustu místních a přespolních návštěvníků, kteří se sem přišli po vyprahlém dni zchladit dobrým, pořádně oroseným zlatavým mokem. A výběr byl opravdu pestrý. Vždyť na 4. ročníku Pivních slavností, který pro ně přichystali místní sokoli, se představilo patnáct pivovarů.

"Pivní slavnosti se pořádaly v naší obci už v dřívějších dobách. My jsme tuto tradici obnovili před čtyřmi lety a jsme rádi, že si sem návštěvníci pokaždé najdou cestu. Kromě dvaceti druhů piva a bohatého občerstvení jsme pro návštěvníky přichystali i soutěže v pití piva na čas, v hodu do dálky prázdným pivním sudem a chybět nebude ani oblíbená soutěž o největší pivní pupek," prozradil před zahájením starosta místního Sokola František Kubík.

A protože k dobrému pivu patří i skvělá muzika, vystřídalo se na pódiu několik regionálních kapel. Kromě rockových kapel Vitamin M, Xanax a domácích Tchořů přijela do Beňova zahrát i dívčí skupina Kiss Moravian Girls. "Tchoři jsou nejlepší, umí publikum pořádně rozehřát a ty jejich nápady s převlekama…, jsou prostě super…," pochválil s nadšením vystoupení místních rockerů Milan Procházka. Pivní slavnosti se v Beňově vydařily. Návštěvníci odcházeli z areálu Sokolovny spokojeni. "Ochutnala jsem několik druhů piva, ale nakonec mě nejvíc zaujala ta s příchutí ovoce," svěřila se v průběhu akce jedna z návštěvnic.

hcz

Reklama

Hrad Helfštýn

Katalog firem » Cestovní ruch » Hrady, zámky

Hrad Helfštýn patří k nejrozsáhlejším hradním komplexům v Evropě. Leží na Moravě, 30 kilometrů od Olomouce. Jeho monumentální architektura se tyčí nad údolím Moravské brány. Celý kom...