Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 6.8 °C

Univerzita Palackého zabodovala v prestižním žebříčku nejkvalitnějších světových univerzit

Zprávy z regionu

30.7.2014

Autor: barsi

Olomoucká univerzita se může pyšnit významným úspěchem. V žebříčku nejkvalitnějších světových univerzit, který sestavuje „The Center for World University Rankings (CWUR)“ se umístila na obdivuhodném 804. místě. Do tohoto výběru se  Univerzita Palackého dostala vůbec poprvé. Takový úspěch se  poštěstí pouze třem procentům vysokých škol na světě.

Výběr obsahuje tisícovku položek, což zahrnuje pouhá tři procenta vysokých škol na světě. "Je skvělé, že jsme se do tohoto rankingu poprvé dostali. Začít na kraji osmé stovky považuji za skvělý úspěch. Jedná se o vynikající výchozí pozici, ale musíme na sobě pracovat dál a snažit se v žebříčku nejen udržet, ale i posunovat dopředu," prohlásil rektor Univerzity Palackého Jaroslav Miller. CWUR vychází při hodnocení z osmi kritérií. Kromě těch, která se vztahují k vědeckému a výzkumnému výkonu univerzity, se soustředí také na kvalitu výuky nebo uplatnění absolventů. V rámci indikátoru sledujícího počet patentů se Univerzita Palackého umístila jako 481., což je nejlepší hodnocení ze všech českých univerzit, které se v CWUR objevily.

Celkové skóre pro olomouckou univerzitu ve CWUR činí 44,52 bodu, přičemž nejvýše postavená Harvardova univerzita má hodnotu 100. Evropskými lídry jsou univerzity v Cambridge a v Oxfordu, které figurují na čtvrtém a pátém místě žebříčku s 97,64 a 97,51 body. V top ten jsou kromě nich jen americké školy, hned za Harvardem je to Stanford University a Massachusetts Institute of Technology (MIT).Pozice na 804. místě pro olomouckou Univerzitu Palackého znamená, že patří mezi 3,7 procenta nejlepších z více než 22 tisíc vysokých škol na světě.

barsi

Reklama

RESTAURANT ROUTE 66

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Zveme všechny motorkáře, cyklisty i pěší do nově otevřené restaurace Route 66. Nabízíme denní menu, jídla na objednávku, speciality - hamburgery, dále něco na chuť k pivku, mnoho druhů...