Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 10.4 °C

Třicet roků s vámi: legendární kapela Forum oslavila narozeniny velkolepým koncertem

Kultura

20.4.2015

Autor: hcz

Skupina Forum, která hraje už neuvěřitelných třicet let, přichystala na sobotní večer do Městského domu velkolepou oslavu svých narozenin. Za dobu svého působení na hudební scéně si tato legendární kapela získala srdce mnoha generací. A tak si hity Nebreč nebo Růže, které bodovaly v hitparádách rádií, přišly připomenout stovky lidí. V programu se představili jako hosté také přerovské kapely Ginger a Penzistor a vokály si přišel spolu s "Forumáky" zazpívat i Pavel Novák.

Kapela Forum vznikla v dubnu roku 1985. "Během těch třiceti let našeho působení jsme odehráli na tři tisíce koncertů a v kapele se vystřídaly na dvě desítky muzikantů. V současné sestavě je kromě mě i kytarista Rosťa Bernát, baskytarista Tomáš Hambálek, bubeník Jiří Štibora a klávesista Jiří Horký. Roky jsou sice tady, ale my nepolevujeme, pořád jedeme dál. Skládáme nové písně, koncertujeme a hrajeme na zábavách. Pro naše fanoušky jsme si dnes připravili čtyři desítky songů, jak těch známých, tak i nových a těch nejstarších, které už zavál čas. Speciálním překvapením bude určitě vystoupení našich bývalých členů, které posluchači nemohli dlouhých 25 let na pódiích vidět. Zahraje Michal Veselý, Karel Svoboda, Martin Běhal, Eda Herman, Karel Horký a Luděk Brunda," prozradil před koncertem kytarista a zpěvák Roman Hambálek, který je jedním ze zakládajících členů kapely. Bývalí členové se během koncertu mezi sebou různě prostřídali. Oslavu narozenin odstartovali hosté. Mladší generaci zastoupila skupina Ginger, tu starší oblíbená kapela Penzistor.

Na pódiu se objevil i přerovský zpěvák Pavel Novák, který spolu s Evou Zarivnij zazpíval Forumákům vokály. "Pavel rozšířil naši další vzájemnou spolupráci, která bude pokračovat i v létě na výstavišti v Přerově na akci nazvané Mejdan pod širým nebem," dodal Hambálek.

Fanoušci si oslavu narozenin užívali. Hned od začátku to v kotli pořádně vřelo a nabitý sál Městského domu prožil téměř čtyřhodinovou show, kdy se na pódiu plném energie střídali jak členové, tak i skladby za celé období činnosti kapely. Ani po dvou přídavcích závěrem a společném přípitku nechtěli fanoušci kapelu pustit z pódia. Až třetí přídavek a závěrečný aplaus dovolil akci ukončit s tím, že by kapela měla vydržet minimálně ještě další desítku. Uvidíme a držíme pěsti.

hcz

Reklama

RESTAURACE HOTELU JANA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Restaurace Hotelu Jana nabízí luxusní klimatizované prostředí pro vaše rodinné oslavy, firemní akce nebo jen pro oběd či večeři ve dvou. Restaurace nabízí výbornou mezinárodní kuchyni.