Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 6.5 °C

Tenisová zápolení ovládnou Přerov. V sobotu začíná již dvanáctý Zubr Cup

Sport

8.6.2016

Autor: Lenka Šimková

Přerov se i letos stane hostitelem prestižního mezinárodního tenisového turnaje Zubr Cup. Od 11. do 18. června naše město zaplaví řada skvělých českých i zahraničních tenistek, které se utkají ve vzájemných sportovních kláních. Turnaj kategorie ITF s dotací o body do světového žebříčku WTA s dotací deset tisíc amerických dolarů proběhne opět na antukových dvorcích TK PRECHEZA Přerov.

Zubr Cup každoročně láká řadu nadějných českých tenistek, pro které se může stát odrazovým můstkem do tenisového světa. Turnaj si klade za cíl pomáhat mladým českým hráčkám prosadit se ve velkém tenisovém světě. První vavříny zde získala před osmi lety Petra Kvitová, úspěšnou kariéru do světa velkého tenisu zde nastartovaly i Lucie Hradecká, Andrea Hlaváčková nebo Karolína Plíšková. "Zubr Cup je turnajem, který dlouhodobě dává příležitost především mladým českým hráčkám. Péče o talentovanou mládež je mou prioritou od chvíle, kdy jsem se před sedmnácti lety stal prezidentem českého tenisu a týmové úspěchy ve Fed Cupu a Davis Cupu v posledních letech jednoznačně potvrzují, že to byla a je cesta správná,“ uvedl prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

Turnaj začíná v sobotu 11. června prvními zápasy kvalifikace, kde se představí celkem 64 hráček, z toho 35 českých. Hlavní soutěž bude rozehrána v pondělí 13. června úvodními zápasy prvního kola ve dvouhře a čtyřhře. Hrací začátky jsou stanoveny od 11 hodin, vstup pro diváky je volný. Finále čtyřhry je na programu v pátek odpoledne, turnaj vyvrcholí v sobotu 18. června dopoledne finálovým zápasem ve dvouhře. Kvalifikaci si zahraje i sedm klubových hráček TK Precheza Přerov. "Je to příležitost pro naše dorostenky, aby se pokusily se dostat do hlavní soutěže a zahrát si o první body do žebříčku WTA," sdělila manažerka turnaje Daniela Huťková a doplnila, že v rámci doprovodného programu se uskuteční v pátek 17. června VIP tenisový turnaj sponzorů, partnerů a osobností.

"Turnajovou jedničkou by měla být Gabriela Pantůčková, její sestra Magdalena je čtyřka. Dvojka je slovenská hráčka Chantal Škamlová a Juriková je trojka. Já bych ale nehledal hvězdy. To zjišťujeme postupně, podle jména to dneska nezjistíme. Teprve s odstupem času uvidíme, ze kterých hráček se skutečně staly hvězdy,“ doplnil prezident TK Precheza Přerov Petr Huťka.

Generálním partnerem významného tenisového klání je opět přerovský pivovar Zubr. "Ne náhodou má Přerov a stejně tak pivovar Zubr ve znaku zubří hlavu, zubr je pro nás symbolem síly, majestátnosti, tradice a přírodní čistoty. Podobné atributy má i naše pivo, nejoceňovanější značka v pivovarských soutěžích kvality za posledních dvacet let. Kvalita loňského tenisového turnaje byla výborná a věřím, že zajímavé tenisové souboje budou k vidění i v tomto roce,“ uvedl Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

Prvních šest ročníků tenisového turnaje se odehrálo v přerovské hale a do galerie vítězů se zapsaly postupně Joanna Sakowiczová z Polska, Anne Koethavongová z Velké Británie, Češky Petra Kvitová a Tereza Hladíková, Claire Feursteinová z Francie a další česká tenistka Renáta Voráčová. V roce 2011 se turnaj přestěhoval na antukové dvorce, ze zimního termínu konání přešel do začínajícího léta, do galerie vítězů se zapsala Maďarka Reka-Luca Janiová, dále Rumunka Andrea Mituová, podruhé Reka-Luca Janiová, v předloňské roce se radovala z vítězství Barbora Krejčíková. Naposledy v Přerově kralovala teprve šestnáctiletá Markéta Vondroušová, velký talent českého tenisu.

Lenka Šimková

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.