Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 12.2 °C

Taneční čaje se vrátily do Městského domu

Zprávy z regionu

17.10.2016

Autor: hcz

Tenkrát ve tři, dnes v osm - tak zní název tanečních čajů pro pamětníky a dříve narozené, které odstartovaly v sobotu večer v prostorách Městského domu. Na prvním ze tří chystaných tanečních večerů zahrála skupina Re-Vox.

"Poslední dobou nejen mě, ale i Kulturní informační služby města Přerova oslovovali senioři, kteří poukazovali na to, že se v Přerově pořádají jen kulturní akce pro důchodce nebo mladé a na ně se trochu pozapomíná. Důchodci mají dechovku, mladí disko a pro nás seniory tu není nic, stěžovali si, a proto se v KIS rozhodli, že uspořádají na podzim seriál tanečních zábav v intencích tanečních čajů, které se konaly dříve v neděli od tří hodin. Pozměnili jen den a hodinu. Taneční čaje pod názvem "Tenkrát ve tři, dneska v osm" se budou konat místo neděli odpoledne v sobotu večer," řekl k čajům Bob Přidal.

První taneční večer si měli možnost návštěvníci Městského domu zatančit a zazpívat spolu se skupinou Re-Vox. "Kapela má paradoxně spoustu akcí a někteří členové už dál hrát nechtěli. Jana Kosíka a Lumíra Tšpona nahradili proto v kapele Patrik Stoklásek a Petr Stojan. V novém složení zkoušíme od září a už jsme spolu měli i několik vystoupení. Kromě písniček Pavla Nováka jsme rozšířili repertoár o světové hity 60. a 70. let," prozradil jeden z členů kapely Jirka Šimoník.

Prvním tanečním večerem ale čaje nekončí. Už 5. listopadu Městský dům roztančí Synkopa a 19. listopadu si na pódiu zahrají kapely Re-Vox i Synkopa. "Taneční čaje jsou takovým pokusem přilákat pamětníky a zahrát jim písničky, při kterých by si mohli zavzpomínat. Dnes je premiéra, uvidíme dál. Pokud uspějeme, budou taneční čaje na jaře pokračovat," dodal Bob Přidal, který na pódiu připomněl historii tanečních čajů. A co na to návštěvníci? "Myslela jsem, že tady bude víc lidí, ale jsme teprve na začátku," řekla jedenašedesátiletá Marta Petrová.

hcz

Reklama

Studio zdraví LaDa

Katalog firem » Zdraví a styl

Kavitace, presoterapie, vibrační plošina, přístrojová diagnostika Poradny lékařů, léčitelů Program péče o zdraví Masáže, baňkování Celulitní zábaly, redukce váhy Energetick...